Kimske denkt er het hare van...

Betweters, hoe herken je ze?

Betweters

Je komt ze overal tegen; betweters.

Het valt mij op, vooral als je moeder bent, zijn er mensen die álles altijd beter weten.

Hoe herken je ze? Mij vallen de volgende zaken op:

  1. Het leven van deze persoon is perfect. Logisch, want de betweter weet alles beter en doet ook alles beter
  2. Herkent geen enkel probleem van jou, want bij de betweter komen problemen niet voor
  3. Duikt altijd op wanneer jij het niet wil. Als je gewoon even je gal wil spuien of puur een grappige anekdote vertelt, gaat de betweter daarop in
  4. Neemt álles wat je zegt serieus. Zeg jij dat je in geen jaren geslapen hebt, kun je er prat opgaan dat de betweter antwoord: ‘dat is fysiek helemaal niet mogelijk, want dan leef je niet meer’.
  5. Kent jouw kinderen beter dan jijzelf. Als je kind een driftbui krijgt in de supermarkt, weet De Betweter wel hoe je met jouw kind om moet gaan.
  6. De kinderen van een betweter zijn perfect. Met een hoofdletter. Perfect dus. Wat zeg ik? PERFECT.
  7. Een onuitputtelijke bron van ergernis advies. De Betweter weet overal raad op. Zelfs als ze iets zelf niet meegemaakt heeft, het leven van de Betweter is immers perfect
  8. Teert op jaloezie, maar weet dit zelf niet. Hetgeen bijzonder is, voor een betweter. Ze zijn dan ook lastig te herkennen, want De Betweter verbloemt dit door jou te overtreffen met leugens, grootspraak en…betweten.
  9. Ziet alles als een strijd en wil altijd het laatste woord hebben. Als jij dan zegt: ‘prima zeg nog maar wat, dan heb jij het laatste woord’ zegt de betweter ‘nee hoor’. (waarmee ze dus het laatste woord hebben)
  10. Heeft altijd gelijk. Je dient jezelf aan te passen aan de betweter anders ben je finaal afgeschreven. Een eigen mening hebben mag niet.

Herken je dit? Heb je aanvullingen?

Hoe ga jij om met de betweter? Ik wil hier een nieuw stuk over schrijven. Je kunt je tips kwijt in de comments!

3 reacties