Breekbrood, zelf gemaakt met Koopmans

WP_20150313_17_39_26_ProVanavond aten wij lekker makkelijk. Wij aten brood.

Ik bak graag zelf brood én had nog een pak witbroodmix van Koopmans staan. Nu ben ik doorgaans van bakken zonder pakjes en, toegegeven, brood helemaal vers maken is echt veel lekkerder.

Hoe ik aan dat pak kwam weet ik niet meer, maar ik besloot dat dit weleens op mocht.

Dit bereidde ik volgens aanwijzingen, maar ik deed er ook een ei bij, zodat er niet zo’n harde korst op zou komen. Zachte bolletjes wilde ik.

Nu is dat pak bedoeld voor een gewoon witbrood.

Ik maakte er echter 16 kleine bolletjes van. Sommige rolde ik door de maanzaad, andere door sesamzaad en, ook heel lekker: door geraspte kaas.

Ik plaatste de bolletjes in een ingevette bakvorm en liet dit nog een uur rijzen. Dit was dus de tweede rijs. Door het rijzen plakken de losse bolletjes aan elkaar vast, maar zijn makkelijk los te breken. Een echt breekbrood dus!

WP_20150313_17_15_29_Pro

Na de tweede rijs ziet het brood er zo uit. Daarvoor had ik bolletjes die allemaal los in het bakblik lagen, soms met wat ruimte ertussen.

Daarna bakte ik het brood zo’n 25 minuten in een voorverwarmde oven. Eerst op 220 graden, na 10 minuten draaide ik de temperatuur terug tot 150 graden.

Meteen na het bakken uit de (conische) bakvorm halen en af laten koelen.

Eet smakelijk!

 

Comments are closed