Kimske denkt er het hare van...

Brood bakken

Jáááren geleden ontdekte ik, dat broodbakken niet mijn ding was. Zelfs niet met een broodbakmachine. Machine verkocht, en door naar de bakker.

Na het overlijden van mijn schoonvader kwam zijn broodbakmachine hier te staan. Hij keek mij een beetje aan van ‘Wat moet je nou’. Ik was goed voor hem hoor. Ik hield hem stofvrij, zorgde voor een mooi plekje op de plank, mompelde ‘sorry’ en deed de deur weer dicht.

Corona kwam langs, de lockdown en mijn angst voor Corona (ik heb ooit een zware longonsteking gehad, dat was écht heftig. Ik wil niet weten hoe erg Corona is), dus ik besloot binnen te blijven.

Ik kocht meel, gist, bloem, wat kant en klaar pakketten en haalde de broodbakmachine tevoorschijn. Ik vergoeilijkte al naar mijn kinderen, dat het geen bakkerskwaliteit zou zijn, maar he, brood is brood.

Ik bakte steeds vaker in de oven en kneden ging eigenlijk prima in de Kitchenaid.

Enfin, ik sloeg door en voor ik het wist, had ik dit naar mijn hele contactlijst gestuurd met ‘kijk dan!’ als ware het de eerste stapjes van mijn dreumes.

Enfin, de Kitchenaid danste van tafel. dus kneden moest de broodbakker maar doen. Mindere kwaliteit, dat ík dat zag! Zij, die nog geen afbakpistoletje kon bereiden. (koken als de beste, taarten kan ik ook.. maar bróód…)

Goed, de Kitchenaid kon gemaakt en ja hoor….

Dit had mijn masterpiece moeten zijn…

Oven stuk. Wellicht was dat stoom opwekken in een immens hete oven, niet zo’n goed idee…

Ik broedde op vervolgstappen.. we willen een nieuwe keuken, maar dan moet de hele benedenetage op de schop, voor wat wij in ons hoofd hebben. En we zijn vast niet de enigen, die dergelijke uitgaven nu even niet willen doen. Geen oven? Kan…. maar we gebruiken de oven vaker dan de kookplaat…. wordt vervolgd!