Kimske denkt er het hare van...

Hoepel maken

Zoals vele dames heb ik het probleem, dat ik slank ben, keurig BMI, maar in het bezit van een rol isolatie rondom mijn buik. Ik kan hardlopen en planken wat ik wil, maar die dikke buik blijft.

Op twitter las ik een aantal verhalen van hoepelende dames. De centimeters vliegen er blijkbaar vanaf en mijn interesse was gewekt.

Er zijn vele soorten hoepels in de omloop, fitnesshoepels, met ‘massage’hobbels, zonder, extra gewicht, zonder.

Ik kwam ook de zogenaamde ‘danshoepel’ tegen. Gewoon een gladde hoepel. het hoelahoepen schijnt makkelijker te gaan met een zwaardere hoepel. Al snel bestelde ik een danshoepel te kopen. De resultaten zijn volgens expers erg goed te noemen, met name omdat je het zonder hobbels en extra gewicht langer volhoudt.

Zo’n hippe danshoepel mag toch wel €40,- kosten! Ik haalde aanvankelijk mijn schouders op. €40,- voor een slanke taille én een manier om binnen flink wat calorieën te verbranden (toch wel zo’n 100 per 10 minuten, vergelijkbaar met hardlopen), is best een koopje.

Op diverse websites kwam ik de term ‘uniek’ en ‘handgemaakt’ tegen.

Wacht even.. handgemaakt? Ik overdrijf niet als ik zeg, dat ik behoorlijk handig ben. Dat moet ik zelf toch kunnen?

Al googlend kwam ik diverse omschrijvingen tegen. Ikzelf heb het zo aangepakt:

Via Toolstation (tot gisteren nog nooit van gehoord, zit om de hoek), bestelde ik een Tyleenslang van 25mm doorsnede, ik bestelde isolatietape, en kon dat na 10 minten contactloos ophalen! Ideaal! Je hebt ook iets nodig om de uiteindes aan elkaar te zetten. Ik gebruikte een stukje pvc buis van 19 mm doorsnee

Natuurlijk kon ik niet wachten en reed er meteen naartoe. 5 minuten later stond ik buiten en een kleine 45 minuten daarna stond ik te hoepelen!

Hoe maak je je eigen hoepel?

Benodigdheden:

 • 3 meter tyleenslang 25 mm
 • stukje pvc van 19 mm
 • secondelijn
 • 2 rollen isolatietape, of meer, wat je mooi vindt.

Je meet 3 meter tyleenslang af en je zaagt een stukje (ongeveer 6 cm) pvc buis af.

Je smeert wat secondelijm op de helft van het stukje pvc, en stopt dat in het uiteinde van de tyleenbuis. Je houdt dit even vast en herhaalt dit met de andere kant van het stukje pvc met het andere einde van de slang.

Je hebt in feite nu al je hoepel!

Met isolatietape ga je de hele hoepel langs. Ik ging heen en weer, voor de stevigheid van het uiteinde. Daarna pakte ik een ander kleurtje (paars) en maakte er een sierband omheen.

Ik kon niet hoepelen met de hoepels van mijn dochters, met deze lukt het mij wél!

Vanavond 15 minuten staan hoepelen bij het journaal. Ik voel het echt flink!

2 reacties

 • Guyonne

  Haha, wat goed zeg!! Ook een idee voor mijn randje isolatiemateriaal. 15 minuten achter elkaar, hou je die hoepel zo lang hoog? Zou mij niet lukken denk ik.
  En nog zelf gemaakt dus ook!! Geniaal!!! Als het weer mag, kom ik graag een keer bij je hoepelen, en koffie drinken (zonder vlieg het liefste, hahaha)

 • Kimske

  Jaaaaaa ooh zo zin om weer even bij te hoepe… praten. Nee, 15 minuten hooghouden lukt nog niet, maar ik begin steeds opnieuw. Bij elkaar 15 minuten haha