recepten

Groente/fruitsapje: Ecstasy 4 ever + Win een boek!

wpid-20150121_131615-240x320.jpgMet stip op nummer 1 in dit huishouden, is een recept afkomstig uit het boekje SLOW! van Joost Duisterwinkel.

Het boek ligt inmiddels bespatterd naast mijn slowjuicer. Zo hoort dat. Hoe smeriger een kookboek, hoe vaker het gebruikt is. 😉 Het is een fijn boek, zo staan er niet alleen saprecepten in, maar ook recepten voor héle fijne ijsjes, smeerseltjes en zelfs hoe je een goddelijke amandelmelk maakt, vind je in dit boek. Bij elk recept staat welke vitamines en mineralen er in het recept zitten, handig!

In dit boek staan, zoals je op de voorkant ziet, uitsluitend recepten voor de Slow juicer. Deze heb je wel echt nodig, hoewel je sommige recepten ook met de blender of sapcentrifuge kan maken. Let er bij gebruik van een sapcentrifuge op, dat je sap rendement een stuk lager ligt.

Onderstaand recept komt uit dit boek. Plagiaat? Nee hoor, ik vroeg keurig toestemming. Deze kreeg ik en raad eens? Ik mag ook nog een boek verloten onder jullie, mijn trouwe, trouwe lezers 😉 Hoe doe je mee? Dat lees je hieronder, nu eerst het goddelijkste recept ooit:

wpid-20150121_131825-240x320.jpgNodig voor 2 glazen Ecstasy 4 ever:

1 appel (granny smith)

1 peer

1/3 citroen (limoen vind ik lekkerder)

1/2 venkel, met stengel en al

1/3 pastinaak

trosje (20) witte druiven

blaadjes munt of basilicum (ik gebruik munt, maar basilicum lijkt me ook zeer lekker!)

Snij alles in grote stukken, behalve de venkel, die moet je overdwars in stukjes van ongeveer 1 cm snijden.

Doe alles om en om in de Slow Juicer, begin met appel en eindig met appel.

wpid-20150121_131839-240x320.jpgProbeer het eens! Ik ben benieuwd hoe je het vindt.

In het boek staan veel meer verrassende recepten. Dit is mijn favoriet!

Winnen?

Benieuwd naar het boek?Misschien win je het wel. Hoe?

deel dit bericht op twitter met de button hieronder én laat in een reactie hieronder jóuw favoriete saprecept achter! Dit mag een groentesapje zijn, groente/fruitsapje, fruitsapje, als het maar zelf gemaakt is en niet uit een fles komt!

Meedoen kan tot vrijdag 23 januari 20.00 uur. Om 21.00 uur kies ik random een winnaar!

De winnaar is…. Marianne Scholten! Gefeliciteerd! Mail je mij je gegevens?

6 reacties

 • Els

  Ik heb geen favoriet want ik maak nooit sapjes. Ik denk en hoop dat als ik dit boek win mijn man het wel met me eens is dat we echt een slow juicer moeten hebben

 • Guyonne

  Aha, kijk dat zijn handige dingen! Misschien krijg ik dan eindelijk een slowjuicer:) Ik kan het bericht helaas niet delen op twitter, aangezien ik geen twitter heb 🙂 Ik ben nog niet heel erg thuis in de sapjes uit slowjuicers, ik heb wel eens een groentesapje geprobeerd, met spinazie, dat vond ik eigenlijk verbazingwekkend lekker. Met andijvie vond ik het dan weer niet te drinken. Ik heb bij een vriendinnetje eens een heerlijk sapje gedronken, hier zat aardbei, komkommer, appel en limoen in. Thuis wel eens geprobeerd na te maken, maar in een blender wordt het gewoon echt niet zo lekker als uit een slowjuicer.

 • Anita H.

  Dit boek wil ik heel graag winnen. Ondanks het feit dat ik nog geen slowjuicer heb. Dit apparaat staat hoog op mijn verlanglijst. En die gaat er ook komen dit jaar; onderdeel van mijn goede voornemen om gezonder te gaan leven. (Helaas nogal een investering.) Met sapjes uit de slowjuicer heb ik dus nog geen ervaring. Tot nu toe hou ik het meestal bij grapefruitsap, geperst met zo’n eenvoudige handperser. En dat vind ik heerlijk. Uiteindelijk denk ik dat ik sowieso niet echt 1 favoriet kan benoemen. Zoveel mogelijkheden.

 • Marianne Scholten

  Morgen komt mijn lang verlangede slowjuicer als het goed is met de post. Tijd om verder aan de slag te gaan. Mijn dochter van 10 is al langer aan het experimenteren met de staafmixer en is met vlag en wimpel geslaagd voor het Slijmbalexamen op Zweinsteins Hogeschool. Voor haar eindopdracht heeft ze een “Magische Groene Shake” gebrouwen. Een shake van komkommer, banaan, druiven en munt. Heel de familie is in de ban van haar experimenten. We missen alleen wat goede tips. Daarom zou ik het boek willen winnen. Heel het gezin dagelijks met gemak aan de lekkerste groente en fruit sap!