Kimske denkt er het hare van...

Het Desembrood

Al met al groeide mijn hoopje deeg van eergisteren in de oven uit tot een niet te versmaden Desembrood! Dat vind ik nou zó leuk aan broodbakken… het kan finaal mislukken, zeker als beginneling, maar het kan ook behoorlijk goed uitpakken.

Navraag op het broodbakgroepje op Facebook, leerde mij dat ik het deeg moet ‘opspannen’ ofwel, een bolletje van moet maken, een echt balletje. Erg lastig met nat deeg, maar dat ga ik maar oefenen de komende tijd. Voor nu zag mijn brood er zo uit en hij was héérlijk!

Zelfgebakken brood.. ik vind het zó lekker, dat ik er geen beleg op wil. Een beetje roomboter is voldoende. Soms met wat bieslook.

Inmiddels ben ik weer bezig met mijn Missie Van Het Leven: ; Bak het ultieme Franse Stokbrood.

Ik zat laatst zó ontzettend dichtbij.. ware het niet, dat ik de oven te laag had staan. Stom. Bij de oude oven gaf hij standaard aan hoe warm hij was, deze niet. Ik heb er dus geen seconde over nagedacht, of hij op de juiste temperatuur stond.

Jammer, de ovenrijs bleef dus uit. Dan krijg je een soort soepstengels:

Wel hele lekkere soepstengels. De smaak was bijna perfect. Iets te weinig zout.

Maar goed, inmiddels hebben we wel trek in een stokbroodje vanavond bij de wijn. Met soepstengels kom je niet zover, al zijn ze lekker. Ik zie dat gewoon niet zo zitten…. moet je die stengels dan in de wijn dopen?

Helaas was mijn Franse bloem op, dus dat recept ging niet meer lukken. Daarbij moet je voor bovenstaand stokbrood een zogenaamd ‘moederdeeg’ maken, en die heeft minimaal 4 uur tijd nodig.

Ik pakte een ander recept en ging weer lekker aan de slag.

Vormen…
Insnijden…
In de oven.. ik ben zo blij met de stoomfunctie.. Op de foto niet te zien, maar hij heeft zo’n mooie ovenrijs… ik kan er naar blijven kijken, werkelijk waar…

En…klaar!

Nu weer iets te donker… nou ja. Tis zoals het is. Ik moet nog veel oefenen