Kimske denkt er het hare van...

Het leed, dat man heet.

‘Sinds de komst van de Draken schrijf ik bijna nooit meer! Noooooit meer! En dat, terwijl schrijven mijn lust en mijn leven is!’

Mijn blog bloedt langzaam dood en dat is allemaal jouw..hun.. mijn eigen schuld! Hierzo! Bijna geen bezoekers meer!

De Stoere man kwam met een goede oplossing: ‘nou, dan pak je je laptop’

Tja.  Maar dat heb ik de laatste tijd vaker gedaan. Dan begint er een kind te gillen. Of jij begint vragen te stellen. Rúst heb ik nodig! Gewoon een muziekje en verder niets! Nou ja… en koffie. En chocola. Maar dat laatste was logisch.

‘Ik hou mijn mond wel’ mompelde mijn lief.  ‘Graag, want als ik eenmaal, eindelijk, mijn eigen vacuümpje heb gecreëerd,  en dat duurt best een tijdje, dan is niets zo vervelend om weer gestoord te worden. Want daarna is het lastig om weer terug te gaan. Mijn lief zei nog twee woorden en ik was om: OORDOPJES  en SPOTIFY

Hoe briljant! Mijn leven zou veranderen! Ik zou eindelijk een boek schrijven! Mijn blog zou succesvoller dan welk ander blog dan ook worden! Iedereen zou mij kennen als ‘de hippe moeder die óók nog tijd heeft om een boekenkast te vullen!

Hoe fijn zou het zijn? Om weer te schrijven? Online, maar ook, of misschien vooral, offline? Verhalen schrijven, fantaseren, losse eindjes samenknopen, even helemaal weg uit de echte wereld…Ik droomde nog even verder en pakte mijn laptop. maar ook mijn oordopjes. Spotify aan (ik maakte een playlist voor de juiste flow), kopje koffie erbij. De nieuwste Schrijven Magazine en go with the flow.

Het duurde even tot ik ín mijn vacuüm zat, en net toen ik lekker aan het ratelen was, kwam het.

Ik werd aangetikt. Stevig, doch liefdevol.

Verstoord keek ik op.

Het was de stoere man.

‘Ja ik dacht, ik overleg even. Vind je het goed als ik Discovery opzet? Of wil jij misschien iets kijken’

Eén reactie

  • Maaike

    Oh heerlijk om te lezen hoe manlief kan reageren. Een goed idee en vervolgens toch nog storen.
    Misschien een bordje neerzetten: “niet storen” of zo als ik een tijdje met mijn jongste kind gedaan heb: een kookwekker zetten bij het bordje ‘het is nu ‘mamatijd’

    Succes met het oppakken van je schrijven off/online.