Kimske denkt er het hare van...

Het wonderbaarlijke voorval van de kat op het kussen

Mensen die mijn plog volgen, weten dat ik geld als water uitgegeven heb in de zoektoch naar hét perfecte kussen. Dat achteraf bleek dat de bedbodem gaar was, laten we even links liggen. Het komt erop neer dat ik snel rugpijn heb en snel nekpijn. Een goed bed/matras/kussen zijn echt een must. Na een paar honderd (!!!) euro uitgegeven te hebben (enig idee hóeveel bonbons je daarvan kunt kopen?!), had ik eindelijk hét kussen. Groot, dik, maar lekker zacht en je zakt er precies goed in weg. Geen rare geurtjes, geen geknisper.. perfect!

Ik had nog een ander kussen welke ook lekker was, maar vooral om tegenaan te zitten om te lezen. En als ik een doorwaakt borstvoedingsnachtje had, prefereerde ik ook dat andere kussen. Zo kan het, dat ik soms switch tussen twee kussens. Dat andere kussen ligt dan op de grond, aangezien ik het best lastig vindt om middernacht mijn kast open te trekken en mijn kussen van een net plankje te halen.

Gisteravond ging ik douchen (scheelt ’s morgens weer), ik waste mijn haar, dronk met lief een glaasje wijn en ging naar boven. Ik legde dochter in bed, ik poetste mijn tanden en gooide mijn AllerBesteKussen op bed. Ik vleide mijn hoofd op het kussen, ik pakte mijn e-reader en…ik zag daar wat op mijn bedrand. Kattenpis?? Ik rook er even aan, maar de geur van mijn kokosshampoo overheerste. Aangezien ik verder geen sporen zag, besloot ik dat het vast druppels koffie waren, ik had toch laatst mijn mok verkeerd neergezet? Nou dan. Niets aan de hand. Ik vroeg nog aan lief of hij wat rook, maar hij rook ook niets anders dan mijn goddelijke shampoo.

Ik las, en ik las… ik dronk mijn thee, deed mijn e-reader uit en ging liggen. Lief gaf mij een zoen. ‘Nu ruik ik ook wat’. Das niet goed he…. In een splitsecond besefte ik, dat mijn kussen op de grond had gelegen… het zou toch niet…. Maar jawel. Het zou wel. Mijn goddelijke, peperdure, spiksplinternieuwe kussen was doorweekt. Aan de onderkant, vandaar dat ik dat niet meteen merkte. Matras dus ook vies. Ik sprong op, waste mijn haar, gooide mijn kussen van het bed, verschoonde mijn lakens en mopperde iets van k**kat. De betreffende kat lag overigens heerlijk in de armen van lief te spinnen, de draak.

 

Eén reactie