Kimske denkt er het hare van...

Ik ben Kim en ik ben fan van…..

Hoe je smaak ontwikkelt

Heeeeel vroeger, toen Kimske nog een heel klein Kimmetje was, was ik fan van BZN. Oeps… schreef ik dat echt? Mijn ouders zetten dat altijd op als mijn grootouders op bezoek kwamen en dat vond ik zo gezellig.

Op de leeftijd van 10-11 jaar verdween de liefde echter. Een jaartje doolde ik muziekloos rond op deze aardbol. Tot daar… in 1993… ineens… Ace of Base was.

SAMSUNG CSCAce of Base

Ik hoorde de eerste klank van ‘Wheel of Fortune’ en was compleet betoverd. Mijn vader kocht het debuutalbum en liet het aan mij horen. Straalverliefd was ik op die cd. Ik mocht hem van mijn vader lenen om hem over te tapen (ja… we worden oud) en ik vroeg schijnheilig aan hem of hij nou de cd of het bandje (echt oud ja), terug wilde. Hij nam genoegen met het bandje en zo had ik een CD van Ace of Base. Grijsgedraaid werd hij. Idolaat was ik! Ik werd als kind soms gepest met mijn BZN gekte, maar was met Ace of Base wederom de enige van de klas. Gepest werd ik er niet meer mee. Andere meiden waren van fan van Take That en andere jongensbands. Ik hield daar niet zo van.

Alles kocht ik van de Zweedse groep. Ik was goed in Duits omdat ze in Duitsland populairder waren, zodoende kocht ik Duitse popblaadjes en ik vertaalde alle artikelen.SAMSUNG CSC

Ik zat voor MTV met een VHSje paraat, om zelfs een commercial op te kunnen nemen. Bonnetjes van gekochte cd’s werden zorgvuldig ingeplakt, als bewijs van mijn liefde.

Tot zover, niets geks aan de hand. Er zullen vast meer fans geweest zijn en ik was ook vast niet de enige die intens bedroefd was, toen Malin, de blonde zangeres uit de band stapte.

Maar nu! De bekentenis….

Ik draai Ace of Base nog steeds

Als ik op zolder sta te strijken, gaat er geheid een cd’tje van Ace of Base in. Ik weet alles nog letterlijk mee te zingen en voel me weer even jong. Zo. Mijn lief lacht me soms uit, maar hee.. ik hou ervan. Stiekem ben ik nog steeds een beetje fan.

Happy nation mijn everlasting favorite.

Laatst googlede ik wat en las, dat er binnenkort een cd uitkomt met oude, nooit uitgebrachte nummers. Ik kan niet wachten.

U kunt uw schaterlach kwijt in de commentbox, maar vertel eens, waar was jij als puber fan van? En hou je nog steeds van die muziek? Ik lees het graag in de comments!

 

 

4 reacties

 • Elise

  Ik groeide op met Wieteke van Dort, de Indië liedjes ( mijn moeder was daar geboren ) en aan de andere kant de top 40 liedjes, The Beatles, Pink Floyd etc van mijn oudere zussen en broer. Zelf heb ik meer warme gevoelens bij Ed en Willem Bever en Momfer de Mol haha

 • rudi

  ik heb mijn eerste muziekale ervaringen uit de plaatjes van vanessa (upsidedown) en andre van duin(willempie) op mn eigen platenspelertje.
  daarna inderdaad BZN !!! en Luv, Pussycat , nog altijd warme gevoelens bij en leuke muziek( door mn
  moeder) en Q ueen en David Bowie, door mn vader. daarna werd rock steviger en werd de rest van
  alle muziek ontdekt. Kben van 1972. Lalala wat een tijd. Nu luister ik naar vrolijkenupopzangdansmuziek en naar christelijke aanbidding.

 • Kimske

  Wat een uiteenlopende smaak, leuk zeg! Queen, daar was mijn moeder ook fan van, ik kan ze ook wel waarderen. Mijn vader is meer van de Rolling Stones. Ik totaaal niet 🙂 Dank voor je reactie!