Kimske denkt er het hare van...

Ik ben ook de patatjesmevrouw!

‘Nu kunnen we niet naar de markt hè, mama?’

Spraken mijn popjes gisteravond. Het is allemaal wat. De oudste had moeite met schakelen naar thuisonderwijs, maar de jongste vindt het maar vreemd dat het nu vakantie is, maar we er niet op uit gaan.

Ik ben geen spelletjesmoeder, tot groot verdriet van de kinderen. Ik speel echt weleens een spelletje met ze, maar liever ga ik met ze knutselen, of, en daar zijn ze heel blij mee, ik ga er op uit. Naar de markt, dierentuin, kinderboerderij, maar het meest maken wij gebruik van de museumkaart.

En ja, het is bij ons traditie, dat wij in de vakantie altijd op woensdag naar de markt gaan. Daar halen wij verse nootjes, de kinderen zeuren dan om pindarotsjes of chocorozijnen, en meestal geef ik daar aan toe en mogen ze 1 van de 2 kiezen. Maar niet altijd. Het hangt een beetje af van de score bij de bakker en andere kraampjes.

Als lunch eten we dan een puntzak patat.

En daar doelden mijn meisjes natuurlijk op, gisteravond.

Ik bestelde nootjes online, ik bestelde ook pindarotsjes én chocorozijntjes. ’s Avonds bedacht ik, dat ik dan gewoon thuis patatjes ga bakken. Komt de post met de noten, eten we patat en daarna gaan we wat kleding uitzoeken op internet. Wat we normaal in de stad zouden doen, doen we nu lekker thuis.

Mijn man was vanmorgen aan het werk en er bekroop mij een tamelijk briljant idee.

Wij verkeren in de luxe dat wij een heuse bijkeuken hebben en in die muur zit een buitenraam, dat open kan.

Ik seinde mijn man in, dat hij met de kinderen naar de wasstraat moest gaan. Ondertussen hing ik een ‘bordje’ aan de deur met ‘Patatkraam van mama’ en bij het raampje naast de deur een prijslijst.

Ik bakte patat, vouwde puntzakken en ik was net op tijd klaar met alles, toen mijn lief met de meiden weer thuiskwam. Vol verbazing lazen ze het bordje bij de voordeur en liepen naar het raam ernaast. De meiden betaalden met kusjes en wij genoten van een puntzak patat.

“zo is het nog leuker ook! Want nu is papa er ook bij mama!”

En zo was ik vandaag zomaar een echte frietkraam!

De kinderen vonden het geweldig, en ik ook.

Corona. Je moet er maar wat van maken met zijn allen!