Kimske denkt er het hare van...

Lactosevrije monchoutaart

Het paradepaardje uit mijn keuken is toch al heel wat jaartjes de Monchoutaart . Een redelijk simpel taartje, wij vinden hem vooral lekker als het wat warmer wordt. Ik bak dit taartje zo graag, dat ik hem thuis de mom-choutaart noem.

Een hele uitdaging als je een kind met lactose intolerantie hebt. Ik bedoel… roomkaas ís lactose. Bijna dan. Een lactosevrije monchoutaart leek mij vrijwel onmogelijk.

Lactose intolerant kind

Nu onze jongste dochter niet tegen lactose kan en dit zo ongeveer overal in zit, hebben wij al heel wat weekenden een cake bij de koffie. Simpelweg omdat mij dat wel lukt, zonder lactosehoudende producten. Vervang de roomboter door margarine en klaar ben je. Maar bij de Monchoutaart is dat anders. Zie maar eens monchou te vervangen. Ik wist toen nog niet, dat er ook lactosevrije roomkaas te koop is.

Lactosevrije producten

Ik ontdekte recent de Freefromshop webshop. Ik heb daar nu twee keer besteld en ik ben razend enthousiast. Omdat de spullen echt koud aankomen dankzij zakjes ijs en isolatiemateriaal. Zelfs ijs kwam diepgevroren binnen, gewoon met postnl gebracht. Mijn dochter is een echte brieliefhebber en we zijn dan ook erg blij met deze webshop. Zo eens per maand bestel ik een karrevracht aan lactosevrije slagroom, lactosevrije brie, lactosevrije roomboter en dus ook lactosevrije roomkaas. (dit laatste kun je ook via ah.nl bestellen.

Lactosevrije monchoutaart?

Lactosevrije monchoutaart! Lekker!

Ik besloot de gok te wagen en een lactosevrije monchoutaart te maken met deze roomkaas. Mijn dochter reageerde zo op mijn plannen:

Nog even op een rijtje, wat heb je nodig voor Monchoutaart?

200 gram Monchou (lactosevrije roomkaas, smaakt exact hetzelfde!)

200 ml slagroom

4 EL suiker

1/2 pak bastognekoeken, verkruimeld

80 gram roomboter (lactosevrije roomboter, maar met margarine lukt dit ook)

doosjes verse aardbeien

Volg verder het recept wat ik eerder plaatste.

Het resultaat???

lactosevrije monchoutaart
Het resultaat mag er zijn! Lactosevrije monchoutaart!

Volgende week een lactosevrije cheesecake, dat durf ik nu wel aan 🙂