Kimske denkt er het hare van...

Wasmachine binnen 24 uur geleverd

‘Och als ik het toch eens wat breder heb, dan zou ik als eerst een Miele kopen’

Aldus mijn moeder. Mijn moeder kwam (niet) rond met weinig geld. Regelmatig heb ik haar horen verzuchten dat ze zo graag een Miele wasmachine wilde.

Mishandeld

Onze wasmachine was 9 jaar oud en, toegegeven, wij hebben hem flink mishandeld. Wat nou 4 kg lader? beetje proppen en de tijk van het matras (6kg) past ook hoor. Een nieuw matras was in ons geval duurder dan een nieuwe wasmachine. Soms zag ik het deurtje heen en weer gaan, waardoor er dan wat water doorheen sijpelde. Wonder boven wonder overleefde de wasmachine deze martelgang, al liet hij wel merken dat dit niet helemaal senang was.

Hij piepte wat, hij knorde wat, hij vond het allemaal maar zo zo.

We verwachtten dus niet dat hij 9 jaar zou worden.

Bekijk het maar

Op een mooie dag, toen ik nét voor een weeshuis wasgoed bij elkaar verzameld had, zei mijn masjientje, kijkend naar de uitpuilende wasmand: ‘weet je wat? Bekijk jij het even. Klaar. Basta. Je zoekt het maar uit’

Ik kon hem geen ongelijk geven. Ik gaf mijn trouwe masjien een ferme schouderklop, in de hoop dat hij schrok en toch weer ging wassen als dank voor zijn werk.

Daarna appte ik mijn lief:

‘Hell yeah! Dat ouwe ding heeft de geest gegeven! Hoera!’

‘Das niet zo mooi’

appte lief terug

‘Hoe gaan we nu die wasmand leegwassen? Met de hand?’

Hmm… ik geef het niet graag toe, maar daar had hij een puntje.

Ik keek op diverse websites van witgoed aanbieders. Levertijd variërend van 3 tot 10 dagen. Tilt.

Een vriendin tipte mij Coolblue‘ ze heeft ervaring en dit bedrijf geeft ook bij witgoed apparatuur absolute topservice. En….’dan heb je hem morgen al in huis’.

Nou nou nou, dat leek me stug. Maar als ik hem deze week nog had (dacht ik op woensdag), dan zou ik meer dan blij zijn.

‘Levertijd: voor 15.00 uur besteld is morgen in huis’

Om 13.05 uur verstuurde ik mijn order. om 13.35 uur ging de telefoon. Het was Coolblue. Of ze even een levermoment af konden spreken……

Donderdag om 11.30 draaide ik mijn wasmand leeg. In mijn nieuwe masjien. Die zo’n 8 kg aan kan, met veel gemak. Naar boven getild, geïnstalleerd en de oude heeft een waardig afscheid gekregen de trap af en de rouwwagen vrachtwagen in.  WP_20150416_12_23_51_Pro

Ik klopte mijn nieuwe hypermoderne masjien lief op zijn koppie.

Ik pinkte een traantje weg.

‘Kijk es mam, ik heb een Miele. Voor jou’
Stond ik daar te janken bij mijn nieuwe masjien.

(dit bericht is níet gesponsord. Ik ben gewoon razend enthousiast)

Eén reactie

  • Eef

    Mooie gedachte achter jullie nieuwe wasmachine! En hier ook ook goede ervaringen met Coolblue. Onze aankopen pasten in een kleiner doosje. En de doosjes van Coolblue kunnen omgeknutseld worden tot ‘winkel’. Doet het heel goed met Playmobil!