Kimske denkt er het hare van...

Onrecht

angerOnrecht

Ik trek het bijzonder slecht als mensen mij van iets beschuldigen wat ik niet heb gedaan, of als mensen ontkennen wat ze gedaan hebben, terwijl ik zeker weet dat dit wel zo is.

Helemaal vervelend wordt het, als mensen die je vertrouwde, je niet geloven niet naar je luisteren.

Nóg vervelender wordt het, als je je verhaal niet kan doen, omdat er constant door je heen gepraat wordt. Dit blijft bij mij dan hangen, wrikken. Wat doe je ermee? Al ben je een week, maand, half jaar, jaar, jaren verder? Laat het gaan, zeggen mensen. Maar dat kan ik niet.

Ik ben boos!

Ik ben er nog niet uit. Maar dat ik dergelijke zaken niet laat rusten, is zeker. Als ik fout zit ben ik de eerste die haar excuses maakt, maar blijkbaar is het voor anderen moeilijk om toe te geven dat ze fout zitten.Ik ben geen haatdragend persoon, echt niet, en wraak nemen? Pfff… nee zeg. Ik ga me niet verlagen.

uitlaatklep

Gelukkig heb ik een blog. En wie weet schrijf ik eens een boek. Inspiratie genoeg. Maar veel liever praat ik alles netjes uit. Maar waarom zou ik die eerste stap zetten? Ik ben niet haatdragend, maar heb wel mijn trots. Ik weet dat ik gelijk heb en dat weet die ander stiekem ook.

Hoe gaan jullie om met onrecht? Herken je het, dat het blijft hangen? Of kun jij zaken wel makkelijk naast je neerleggen? Hoe dan? Ik lees het graag, misschien help je me wel 🙂

Eén reactie

  • Olga

    Hoe ik met onrecht omga wisselt per keer, maar dat ik er in het algemeen wel boos van wordt staat wel vast. Ik kan heel slecht tegen onrecht dat dieren wordt aangedaan, dat vind ik ongeveer de ergste vorm en leidt bij mij vaak tot lange discussies. Wanneer mij onrecht wordt aangedaan, en dat heeft toch wel vaak op de agenda gestaan helaas, kan ik echt vreselijk boos reageren. Vooral wanneer het om iets heel bizars gaat – ik noem maar iets als vreemdgaan, zo’n onderwerp waar we met elkaar toch altijd wel wat over te bespreken hebben – en ik dan voor mij voeten geworpen krijg dat ik me tot zo’n actie heb verlaagd, terwijl ik heel zeker weet dat het de tegenpartij is die zich aan bepaalde verleidingen heeft durven bloot te stellen. Nou, dan heb je echt een slechte aan me. Maar wanneer het onrecht zich uit in vreemde beweringen, dan kan ik het in het algemeen wel langs me heen laten gaan, omdat ik dan in de kracht van het bewust negeren geloof. Uiteindelijk fok je op die manier de ander alleen maar op omdat hij/zij niet in het gelijk gesteld wordt. Jammer dan! 😉