Kimske denkt er het hare van...,  recepten

Stoofpeertjes zonder suiker

peren

Zien ze er niet lekker uit?

Vraag aan willekeurige mensen hét recept voor stoofpeertjes en tig verschillende recepten vliegen je om de oren.

Ik ken mensen die

  • bessensap
  • wijn
  • druivensap
  • cassis
  • perensuiker(!)

gebruiken om ze lekker rood te krijgen. Alsof ze dan lekkerder smaken? Ze smaken dan naar bessensap, wijn, druivensap, cassis of suiker, maar niet écht naar peer. Althans, dat vind ik. De overige 79 mensen vinden vast van wel, want als je niet anders gewend bent…

Dan wordt er vaak toegevoegd voor de smaak:

  • vanillesuiker (ik ken mensen die 10 zakjes gebruiken per peer keer
  • kaneel
  • gewone suiker
  • kardemom

Maar… daar heb je het weer; de peren smaken dan naar vanillesuiker, kaneel, gewone suiker, kardemom, maar niet écht naar peer. Althans… dat vind ik.

‘Maar hoe maak jij je peren dan?

Nou eh… ik schil ze, maak er partjes van, verwijder het klokhuis, zet ze onder water en laar dit een uurtje of 6-7 pruttelen. Soms voeg ik wat water toe.

Dat is alles ja! En lékker dat ze zijn! En zoet… ooh zo zoet. En vooruit voor diegenen die dat fijn vinden: ze worden heus ook rood, als je maar de tijd neemt.