Kimske's keuken

Superfood moe

Chiazaad, Gojibessen, Hennepzaad… als je de hype mag geloven, heb je zo ongeveer het eeuwige leven als je dagelijks een portie aan je koolhydraatarme, suikervrije maar rauwkostrijke voedingspatroon toevoegt.

Nu sta ik bekend als gezondheidsfreak, al ben ik niet vies van een zakje chips op zijn tijd. Kán dat? Ja hoor, dat kan. Ik, als ‘freak’ ben dan ook zeer geïnteresseerd in al deze ontdekkingen. Maar er moet mij wat van het hart: slaan we niet een beetje door?

Natuurlijk heb ik het boek ‘de voedselzandloper’ gelezen. Dit boek heeft mij doen overtuigen om wat minder koolhydraten en andere suikers te gebruiken. Misschien is een voedingssupplement Omega3 ook wel een goed plan.

Ik durf te stellen dat ik gezond leef. Regelmatig een groene smoothie met ‘superfood’. Maar er is ook plek voor een gebakje hier en daar of wat lekkers bij het glaasje wijn.

Je kunt geen blad meer openslaan zonder een artikel te lezen over ‘de kracht van….’ Suikervervangers hier, suikervervangers daar, want suiker is vergif… Ja… het is ongetwijfeld zo dat geen suiker, beter is dan wél suiker. Maar zou je echt meteen dood neervallen, als je suiker gebruikt? De één wat eerder dan de ander, me dunkt.

Gebruik je gezonde verstand, snoep niet te veel en zie de ‘superfoods’ als verrijking, als extra toevoeging.
Mijns inziens is gevarieerd eten nog altijd het beste.