Kimske denkt er het hare van...

‘Tuinman, kunt u misschien mijn tuintje schoffelen?’

‘Nee, liever niet’

Lief en ik zijn allebei groot fan van ons tuintje. Met een glaasje wijn en een kaasplankje is het daar prima toeven. Maar allebei voelen wij geen drang om ook maar het kleinste grassprietje te kortwieken. Maar we hebben wel kinderen én een tuin. 1+1=2, er moest een groot grasveld komen. Kan de trampoline mooi staan, weinig onderhoud, prima plan.

Zo kwam het, dat wij Harry de tuinman lieten komen. Hij maakte een prijsopgaaf wat erg schappelijk was. Ver onder ons budget. Lief en ik zagen onze kans waar:

‘en wat kost het extra als ú het tuinpad eruit haalt?’

‘haha, nou ja, das best veel werk enzo…. dat kun je beter zelf doen’

‘Heeft u interesse om met de tegels van het tuinpad, de voortuin te bestraten?’

‘Ja… maar das best duur. Eerst maar eens zien of jullie de achtertuin straks wel mooi vinden’

‘Wat rekent u extra om ook het terras onkruidvrij te maken?’

‘Tja… wat zal ik eens zeggen….’

Niet echt commercieel, onze vriend Harry. Dat bleek maar weer toen hij hier eenmaal bezig was met onze graszoden:

‘Wilt u onze voortuin bestraten?’

‘Ja, ik zal zo eens even kijken en een offerte maken’

….

‘Als u zelf nog leuke ideetjes heeft voor onze tuin, we horen het graag! We willen gewoon goed en mooi zitten’

‘Ja nou, leuk dat je daarover begint….(ik keek blij) ik zit te denken, dat ik maar wat van dat zand wat onder jullie tuindpad vandaan kwam, te vermengen met het aarde onder het gras. Dat kan geen kwaad en scheelt jullie weer afvoeren… ‘

‘Heeft u interesse om de voortuin te doen, of kent u anders iemand die dat wel ziet zitten?’

‘nee, dat doe ik graag! Ik zal zo even een prijsopgaaf maken’

Het gras was gelegd en het zag er prachtig uit. Onze Harry gaf wat onderhoudstips en ik vroeg, jawel, of hij nog even naar de voortuin wilde kijken. Harry keek op, zei dat hij meteen even omliep om te kijken, meldde dat hij wel over een maand pas tijd had. Ik zei dat dit geen probleem was. Hierop stapte Harry de achtertuin uit…. ik hoorde een auto starten, en weg was onze Harry!

Hoe erg is het, dat zelfs een tuinman geen gat er meer inziet??