Kimske denkt er het hare van...

De stoere vader past op. (een uurtje)

Hoe gek ik ook op mijn aapjes ben, ook ik heb weleens behoefte aan een klein moment voor mezelf. Meestal volstaat een douche, een toiletbezoek, maar soms pak ik het wat ruiger aan. Vader past op, moeder gaat gek.

Mijn man kan dat. De stoere vent. Hij heeft zich al eens eerder bewezen immers.

Dan ga ik zomaar een uurtje boodschappen doen zónder kroost. Living on the edge, moeders.

Ik kan mij daar écht op verheugen. Zonder dreinende kinderen om mij heen door de AH struinen, heerlijk op mijn gemak etiketten lezen (lactose intolerantje in het gezin), geen gezeur om snoepjes… En dan een klein chocolaatje van het kassarekje toe. Heerlijk.

Ik neem het er van en ga eerst even langs mijn wolwinkeltje. Daarna rondje bakker, AH en, ik doe eens gek, even langs de Hema. Heerlijk ontspannen, want ja, de stoere vader past op. Wat kan mij nou gebeuren?

Na een uurtje (voelde als een hele lange rustige middag), kwam ik weer thuis. Twee vrolijke meisjes en een hongerige baby wachtten mij op.

Mijn lief zag er niets eens zo heel vermoeid uit. Sterker nog, hij leek wel content met deze enorme prestatie. Een uur thuis met 3 (!!) kinderen. Poeh.

Natuurlijk kunnen vaders niet zo goed maat houden. Als papa oppast (wat natuurlijk nergens op slaat, hij zorgt gewoon voor zijn eigen kinderen. Wat nou oppassen), gaat het wel wat losser allemaal. Ik had dan ook wel verwacht dat de meiden een paar koekjes hadden gekregen. Of iets te lang op Netflix zaten. Een beker limo in plaats van water. Allemaal prima.

Maar dit… nee, hier had ik dan weer geen rekening mee gehouden.

Ik bekeek het tafereeltje, besloot mijn zen-toestand hierdoor niet te laten beïnvloeden, en ging op de bank zitten.

‘Yes, morgen schoolfotograaf!’sprak ik. En ik zat met een grote grijns op de bank naar mijn lief, inmiddels lichtelijk in paniek. te kijken.

Gelukkig was de schoolfotograaf al geweest dit jaar.