Kimske's keuken,  recepten

Vervanger voor pindasaus

Ik was op zoek naar een vervanger voor pindasaus, welke lekker is bij Gado gado. Van mijn schoonvader kreeg ik een recept om tofu in te marineren. Heerlijk, maar zonder tofu over de Gado Gado.. dat was toch niet helemaal de bedoeling. Ik schaafde wat aan het recept en ik moet zeggen dat ik een trots gevoel kreeg. LEKKER!!!

saus

3 sjalotjes, gesnipperd
3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
2 cm djahé (gemberwortel), geschild en geschaafd
1 theelepel bruine suiker
4 eetlepels ketjap manis
4 eetlepels tomatenketchup
100 ml bouillon
scheut kokosmelk
halve theelepel sambal oelek
Beetje olie in de pan en sjalotjes samen met de knoflook en djahé fruiten.
Voeg nu de bruine suiker toe, laat dit even meebakken.
Ketjap, tomatenketchup, bouillon en een scheut kokosmelk (naar smaak) erbij en de saus 5 minuten zachtjes laten koken. Als laatste voeg je de sambal toe.