Kimske's keuken

GRRRRRRRRRroobol

‘Hm hm, hm hm’, zaten we laatst bij de Roobol. Dus deze parketvloer is eigenlijk best goedkoop, ook als je alle dingen zoals plintjes meerekent. ‘Jup’ was het antwoord van deze verkoper. ‘En de deuren?’ vroeg ik. ‘Moeten die ingekort of gaat dat passen?’ Meneer vroeg wat er nu op de vloer lag. Laminaat en plavuizen. Moet lukken, zo luidde zijn conclusie.
Wij helemaal in onze nopjes met onze eiken white wash vloer, die vandaag dus gelegd werd. Snelle service mensen, die Roobol. Regelt zo ff 80m2 aan planken binnen twee weken gelegd.
We lieten de vloerenleggers binnen, zorgden voor heul veul koffie en gaven ze de sleutel, zodat wij nog even wat anders konden doen. Trouwkaarten regelen, again, maar daarover later meer.
Een paar uur later kwamen we binnen. Onze monden vielen open van de verbazing, zo gruwelijk mooi.
‘Een paar puntjes…’ sprak legger1. ‘Welnee’ zei ik terug. ‘Jawel’ zei legger2. ‘Ohjee’ zei ik weer.
En daar kwam het:
– Drempels waren niet besteld (waarom zei die verkoper dat niet?!)
– Vloer in de hal was niet egaal (oke, konden zij niets aan doen).
– Voor de trap was een aparte plint nodig die Roobol niet eens levert, kunnen we zelf achteraan.
– Er zijn te weinig plinten besteld (dus verkeerd uitgerekend door verkoper DvT te Hilversum).
– Er was een schoonloopmat nodig, want op een luik van de kruipruimte kan geen houten vloer gelegd worden (again: waarom meldt die verkoper dat niet? Ik dacht er niet aan nee, maar tis mijn vak ook niet. Ik ga juist naar een professioneel bedrijf om dit soort knulligheid te voorkomen).

En last but not least:
– De deuren pasten niet meer.

TILT.

Voor al die dingen moesten wij eerst naar de Roobol, nieuwe offerte laten maken en dan weer terug en dan zou er een nieuwe datum afgesproken worden waar het afgemaakt zou worden.
‘Dus dat gaat niet lukken voor zaterdag a.s (D-day: verhuizing!)’. En dat had ik scherp opgemerkt.

Zo togen wij naar de Roobol want oh dat vonden we zo’n fijne winkel.
Aldaar werd ons duidelijk dat we veul meer kosten kregen dan we beraamd hadden, dan de verkoper beraamd had. Omdat híj het niet over drempels had, omdat wij dus dachten dat de vloer gewoon doorgelegd zou worden. Omdat de verkoper zei dat de deuren wel kort genoeg waren, waardoor de vloerenleggers geen spullen mee hadden om deuren te korten. Dus dat zou voor een luttele €300,- extra geregeld worden….. Op 26 mei. Juist ja. Een maand zonder deuren. Met een hond die artrose heeft maar dolgraag de trap op wil. En dan nog. Een deurloos huis? Niet echt top zeg maar.
En zo werden we een beetje pissig. Vooral omdat die verkoper in gebreke was gebleven. Zeg nou zelf: een deur afschaven hoort toch bij de service als je een fokking dure vloer koopt?
Zo had lief besloten dat wij dat niet gingen betalen. Maar de Roobol was het daar niet mee eensch. ‘Dat kon ik toch niet voorzien? Dat de deur te laag opgehangen is?’
te laag opgehangen? Gaan we nu de huizenbouwer de schuld geven? Lijkt me béétje triest.
Om over de drempels maar niet te spreken. Meedenken zou best moeten kunnen. Maar dat kunnen ze niet. verkoper D van T in filiaal Hilversum in ieder geval niet. En dat we een maand zonder deuren zitten, who gives a fuck? Nou wij dus. Een oplossing is al gevonden. Niet bij Roobol.
Maar goed. Roobol is dus van de korte termijn relaties. Niet van de lange.

En dus gaan wij nooit meer naar de Roobol.
Ben benieuwd wat ze zeggen als ik de grote baas meneer Roobol zelf dit stukje mail.

5 reacties

 • jojootje

  jeetje wat een gedoe!

  Wij hebben ook een houten vloer, deuren passen nog wel maar zijn erg scheef aan de onderkant. Een bal rolt 1 kant op in de kamer omdat alles lekker scheef is.
  Wel hebben we een droogloopmat op het luik naar de kruipruimte, maar 2 kruipruimtes hebben we afgesloten ( in de keuken en in wat vroeger de voorkamer was)

  wij hebben het zelf gelegd, was een leuke klus.

  succes met je vloer!

 • Elise

  Ik zou zeggen, bel eens met een consumentenbond en misschien zelfs tegen Roobol dat ze de hele zooi eruit kunnen halen. Walgelijk ! Volgens mij moeten ze deze service zeker wel van tevoren melden ..

  Succes Elise

 • Angela

  ik ben het met elise eens! en ik zou je blogs idd lekker doormailen naar de hoge baas. wat een achterlijke service zeg! pff!

 • Karen

  Gut daar zit je ook echt lekker op te wachten als je al tigduizend verhuisdingen aan je kop hebt. Slechte service, maar Roobol is niet de enige.