Kimske denkt er het hare van...

Activiteiten (als het slecht weer is) met je kinderen

Het regent/waait/sneeuwt

Eén dag binnenzitten kunnen de meesten wel aan. De tv gaat een keertje eerder aan, koekjes worden gebakken, we knutselen wat.. maar als het een week dreinweer is, dan zijn kinderen (en dus de ouders) dat snel zat. Niemand wordt vrolijk van binnenzitten.

wpid-20150119_131253-320x240.jpg
De thematafel

Ik heb, zoals de meeste ouders/verzorgers/oppassers een aantal activiteiten, die ik buitenshuis maar toch binnen uit kan voeren. Ik ben gezegend met een shopgrage peuter en zo komen de ‘uitjes’ naar Ikea en Intratuin regelmatig voor. Niet dat we iets (of misschien alleen iets kleins) kopen hoor, we kijken graag :-))

De bibliotheek

Een uitje waar ik verrassend veel plezier aan beleef, is de bieb. De bieb is met komst van internet en e-readers een beetje in de vergetelheid geraakt en dat vind ik jammer. Toegegeven, ik moest een klein  hindernisje nemen wegens smetvrezige trekjes, maar de kinderen hebben er lol aan.

Niet alleen maar boeken

Onze bieb heeft naast boeken, vele activiteiten. Zo kunnen ze op de peutercomputer, ze kunnen een telspel op een touchscreentafel doen, er is een spellentafel, er kunnen puzzels gemaakt worden en er ligt een breed scala aan speelgoed. Nogmaals, zet je smettenradar maar uit.

Touchscreen spel
Touchscreen spel

Het leuke is, dat terwijl de kinderen lekker rondscharrelen, ik op mijn gemak wat boekjes door kan kijken, met andere moeders een praatje kan maken en noem zo maar op.

Met onze nieuwe ‘schatten’ gaan we dan naar huis en hebben we weer een paar dagen leesplezier. Vaak leen ik ook wat doe-boekjes, zodat we ook wat te doen hebben aan proefjes en dergelijke.

Je mag de boeken drie weken lenen, maar wij zitten meestal eenmaal per week bij de bieb. Gewoon omdat het daar zo leuk is.

Activiteiten

De meeste (grotere) bibliotheken organiseren regelmatig voorleesmomenten en andere activiteiten voor alle leeftijden. Helaas altijd op een woensdag en dan zit mijn spruit op de peuterspeelzaal, maar het gaat natuurlijk om het idee.

Ik ben meestal op maandag bij de bieb te vinden, in de ochtend, het is dan lekker rustig 🙂

Ben je enthousiast geworden? Klik dan hier of er bij jou in de buurt ook een bieb zit!

Gratis

Nu komt het allermooiste, dit uurtje paradijs per week kost..niets! Kinderen tot 18 jaar kun je gratis inschrijven bij de bieb!

activiteit bibliotheek
Boeken scannen om mee te nemen

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat voor activiteiten onderneem jij met snertweer? Misschien kunnen we elkaar inspireren!

8 reacties

 • Maaike

  Helaas kun je die activiteiten van Ikea en de bibliotheek alleen doen als je een auto hebt. Hier is geen auto aanwezig in het huishouden.
  Ook is in onze woonplaats vorig jaar bijna de hele bibliotheek wegbezuinigd. We hadden 12 locaties nu nog maar 2, waarvan op de hoofdlocatie geen 2 verdiepingen met boeken meer zijn maar nog maar 1. Dus geen activiteiten meer, geen x-box spelletjes meer kunnen spelen. Iets wat ik voorheen wel deed met jongste. In onze bieb valt niks meer te beleven.

  Wat doe ik met kinderen op regenachtige dagen?
  Samen boodschappen doen en samen koken, regenkleding en laarzen aan en de grootste plassen opzoeken om in te stampen (daarna onder en warme douche en een beker hete thee/melk, speelgoed uitzoeken, een hut van bed of tafel maken, spelletjes, collages maken van dingen die het kind leuk vindt of heel soms als het ergens mee zit zodat er toch uiting aan emoties gegeven kan worden, een mooie kaart maken en die bij de eenzame overbuurvrouw in de bus stoppen.

 • Kimske

  Dat ligt er maar net aan waar je woont Maaike, of je daarvoor een auto nodig hebt. Bovendien is er met het OV ook van A naar B te komen natuurlijk.
  Leuke binnenactiviteiten noem je, ik zal ze onthouden!

 • Els

  Helaas is de bieb hier enorm ingekrompen er staan maar weinig boeken meer, maar we komen er toch nog zeker wel elke 2 weken