Kimske's keuken

Attentie!!

Ik reed laatst in een andere auto. De auto van mijn oompje. En die is een píetsje groter dan mijn eigenste Ka. Bovendien een automaat en, laat ik eerlijk zijn, deze auto heeft zo ongeveer alle snufjes die je je kunt bedenken.
Dus ik reed in die auto 3x zo groot als de mijne, das best een beetje eng. Ik reed nóg netter dan altijd, bang om ook maar een krasje te maken. Ik zocht een aantal keren naar de koppeling, waarna ik in lichte paniek ontdekte dat deze ontbrak. Alleen maar gassen en remmen Kim, that’s all. Daar wen je best snel aan. Dat mijn eigen achterruit eindigt waar bij deze net de achterbank begint, went ook. Ik was wat zelfverzekerder en cruisde naar mijn werk. Stiekem hopend dat mijn eigen auto nog een paar daagjes bij de garage zou staan. Man man man wat voelde ik me vet cool. Waar ik normaal boze blikken kreeg als ik voorrang dreigde te nemen, lieten mensen me nu voorgaan. De rode loper werd nog net niet uitgerold.

Helemaal in mijn nopjes dat ik zeker al een kwartier reed zonder schade, gleed mijn oog naar het schermpje voor navigatie/ temperatuur info/ radio info etc.
Het stoplicht schoot op groen, ik reed verder. Op het schermpje stond even later met enorme letters: ATTENTIE!
Volgzaam als ik ben *kuch* keek ik meteen naar de boodschap die De Auto voor mij had. De boodschap: ‘houdt u aan de verkeersregels’

What the f***!!! Ik reed harstikke netjes! Hoe weet deze auto nou dat ik in mijn eigenste Ka’tje wel eens iets te hard op het rechterpedaal druk!

Ik vond het ook gewoon heel erg onverantwoordelijk. Kijkend naar het schermpje hou je de weg iets minder in de gaten. Nu reed ik op een rechte weg, maar voor hetzelfde geldt ‘miste’ ik een stoplicht. Of een weggetje aan de rechterkant. Dan let ik niet op het verkeer en dus niet de verkeersregels, om de boodschap ‘houdt u aan de verkeersregens’ te kunnen lezen. Het zijn rare mensen, die fransen (franse auto ja, inderdaad. Ik denk, ik zeg het er even bij)

4 reacties