Kimske's keuken

Banaan onder de douche

De banaan. Volgens mij het meest geliefde stukje fruit. Al is het maar omdat je de ‘verpakking’gemakkelijk openmaakt tijdens het autorijden. Menig mens eet een banaan als ontbijt. Niet mijn keuze, maar beter dan een liga of, nog erger, géén ontbijt.
De banaan is geliefd in toetjes en smoothies, maar ook naturel. Gezond is de banaan ook; ze werken bloeddrukverlagend vanwege het hoge Kaliumgehalte. Daarnaast zit een banaan barstensvol vitamine B6 én schijnt een banaan te helpen bij maagzuur.

Mijn moeder vertelde vroeger dat een banaan ook heel goed is om op je gezicht te smeren voor een zacht velletje. Dat klopt!
Ze zei ook, dat een banaan erg goed is om mooie glanzende lokken te krijgen. Juist. Een banaan in je haar. Ik waste mijn haar weleens met bruin bier. Ik deed er weleens een geklutst eittje in en dat werkte ook prima. Maar een banaan?!
image
Eh ja.

Vandaag neusde ik rond bij de Bodyshop en wat vond ik daar??? Bananenshampoo! Mét honing mensen! Nu ben ik ‘gezegend’ met een bos krullen. Dat is mooi, maar vergt veel verzoring, want krullend haar is (bij mij althans) gortdroog en daarom dof. Alsof ik en stal heb uitgemest en er zit nog wat stro op mijn hoofd.
Ik nam dus een flesje mee…
image

Mierzoet rook het! Het schuimde flink. Of het daadwerkelijk een glanzende bos veroorzaakt?? Dat lees je morgen. Momenteel is mijn haar nog nat 🙂