Kimske's keuken

Beste Sonja B.

Beste Sonja B.
Na alle wilde verhalen ben ik je boek gaan halen. Vandaag ben ik begonnen met het eerste weekmenu. Het is allemaal net te doen, maar had dan ook een vrije dag dus weinig energieverbruik.
Nadat ik mijn gehele dagmenu er doorheen gejaagd had, werd ik al snel erg flauw. Alle appels en evergreens ten spijt. Wat nu als ik vandaag was gaan sporten? Of als ik gewoon een drukke werkdag had?
Volgens het voedingscentrum is het allemaal niet helemaal betrouwbaar, gezien de ‘feiten’ over voeding in het boek. Ook ontbreken er geregeld elementen van de schijf van 5. Na wat gegoogled te hebben of meer mensen dit hadden, kwam ik er al snel achter dat veel meer mensen hier last van hebben, en ook zijn afgehaakt.
Nadat ik toch mijn Kcal. geteld had, bleek dat ik nu maar 800 binnen heb ipv de voorgeschreven 1500. Terwijl ik, ondanks mijn vrije dag, zo’n 3000 Kcal verbrand heb.

Je boek staat leuk in de kast en er staan leuke recepten in, dus ik ben er blij mee!

Gegroet,

Kim

4 reacties

 • bl@nkie

  Verstandig Kimske… Je zou de brief echt moeten sturen of email haar! Kijken of ze reageerd…

 • Angelique

  Bekend boek.. geloof dat hij hier ook in de kast staat!
  Het recept met de sperziebonen en de aardappeltjes en gehakt met tomatensaus in de oven is echt een aanrader!

 • Angélika

  Voor mensen die niet bewegen is het inderdaad een uitstekend dieet. Echter, als ik na het ontbijt 15 km op mijn fiets naar mijn werk ga denk ik dat ik het niet overleef.

  Daarom zegt ze op tv ook dat ze geen negatieve reacties krijgt. Dode mensen zeggen niet zoveel meer 😛

 • Marianne

  Hai, ik kwam hier via via en las je log over Sonja Bakker.

  Mijn zusjes zijn beiden mooi slank geworden met het Bakkeren. Ik zelf probeer nu mijn zwangerschapskilo’s kwijt te raken, maar ga gewoon naar een diëtist. Mijn diëtist zegt ook dat het Bakkeren een crashdieet is omdat je veel te weinig binnen krijgt. Er staan wel nuttige tips in het boek, dus als je gaat Bakkeren moet je gewoon met het dieet ‘spelen’. Dat heeft één van mijn zusjes ook gedaan. Mijn andere zusje die houdt zich streng aan het Bakker dieet. Laatst vroeg ik aan haar wat ze ging eten en het bleek sladag te zijn. Nou sorry, maar alleen maar een salade voor het avondeten?!?! Sinds ik haar heb gewaarschuwd houdt ze zich wel iets minder streng aan het Bakker dieet, maar toch… Nog te streng naar mijn idee. Ach ja, volgens mij is ieder dieet een crashdieet. Atkins, South Beach dieet… Kun je beter allemaal niet aan beginnen.

  Ik denk dat je gewoon voor jezelf moet kijken wat het beste werkt voor jouw persoonlijk (en wat verantwoord is) als je wat kilo’s kwijt wilt. En als je heel veel kilo’s kwijt wilt kun je beter naar een diëtist gaan.

  Groetjes, Marianne