Kimske's keuken

Dag 3: zelfgemaakte vanillevla

Toegegeven: als ik op zaterdag wist, dat ik zondag zou besluiten om deze week geen boodschappen te doen, had ik iets meer boodschappen gehaald. Des te lastiger en leuker is het nu.

Manlief vertelde mij zondagavond, dat hij woensdag naar de kaakchirurg moest voor een verstandskies.

Helaas ben ik ervaringsdeskundige en weet, dat eten dan niet zo goed gaat. gelukkig heb ik genoeg soep op voorraad, dus ik zag geen problemen.  Totdat de stoere man mijmerde dat hij wel heel graag een bakje vanillevla wil dan, want dat eet meneer altijd als hij ziek en/of zielig is. TILT! Dat had ik niet!

Nou ja, nood breekt wet. Als je met pijn in je mond loopt, zit je niet te wachten op een vrouw die sneert dat er geen vla is omdat ze deze week per se geen boodschappen wil doen. Dus, ik zou vandaag enkel en alleen vla halen. Meer niet. Maar ik baalde wel.

Ik baalde zo erg, dat ik er zelfs over droomde. In mijn droom zag ik mezelf naar de voorraadkast lopen, een pak custardpoeder pakken en zelf vla maken. Ik werd wakker: ‘haha, malle Kim. Zelf vla maken!’

Maar het toeval wil, dat ik altijd custard in huis heb, want dat gebruik ik in diverse taarten. Ik keek op de verpakking en ja: daar kan je zelf vla van maken.

Ik had een liter melk nodig, helaas had ik dat niet meer. Maar een halve liter was geen enkel probleem en zo halveerde ik de benodigdheden.

In nog geen twintig minuten had ik een heerlijke verse vla gemaakt! Beter dan uit een pak.

Klein tipje: vervang een deel van de suiker, door vanillesuiker.

Eén reactie