Kimske denkt er het hare van...

De Audi TT

Mijn lief heeft een parkeerplek in Hilversum gehuurd. Daar mag ik uiteraard ook gebruik van maken. Fijn, zou je denken, ware het niet, dat er 9 van de 10 keer een illegale auto staat. Mééstal is dat een Audi TT, zo’n oude. Zo’n ‘kijk mij eens stoer zijn’auto. Lief heeft al een aantal keer een briefje onder zijn ruitenwisser gelegd, maar deze persoon is hardleers. Erg jammer. Zo’n plek kost een fortuin en T.okkie besluit dat hij (of zij, want opvallend vaak rijden er vrouwtjes op leeftijd in zo’n auto) wel even het recht heeft om daar te staan, waardoor ik weer in de parkeergarage uitkom.

Volgens mij komt het geregeld voor, dat mensen ‘wel een gratis plekje in de stad’ weten. Ik vind het asociaal en ongelooflijk respectloos. Zo’n plek is van iemand. Veelal van een bedrijf. Als er op dat moment toevallig geen auto staat, wil dat niet zeggen dat jan en alleman daar zomaar mogen parkeren.

Ik ben weleens zo’n stumper tegengekomen. Een grote mond krijg je, als je er wat van zegt.

Inmiddels staat er een beugel op de parkeerplaats, maar wees nou eerlijk: dat zou eigenlijk niet nodig moeten zijn, als duidelijk aangegeven is dat het om een privéplek gaat.

Mocht iemand die mijn blog leest ook weleens op zo’n plek staan, denk dan even na. Het is écht heel asociaal en vervelend.