Mamsie

The earthsong..

Als kind, als fan van MJ, keek ik vaak naar MTV. Ik had namelijk twee targets: MJ en *kuch* Ace of Base. Beiden werden geregeld gedraaid.
Maar één clip, oftewel een stukje van die clip, kon ik niet verdragen. Ik heb het over Earthsong.
Ik trok mij als kind het lot van dieren al enorm aan. Vandaar mijn besluit op mijn 11e om dan ook maar geen vlees meer te eten. Mams dacht dat het een bevlieging was. Ze zei me een paar maanden voor haar dood ‘wel een lange bevlieging’. Ze zei dat ze het knap vond, dat ik op die leeftijd zo voor mijn principes stond. Zowel mams als paps zaten in die tijd niet echt op een vega te wachten. Er waren toen nog geen vleesvervangers. Dus er werd wel eens gedreigd met ‘geen toetje’ waarop ik dan zei ‘ok, geen toetje’.

Tot zover het uitstapje naar de vegaKim.
Terug naar de Earthsong. Dat ik dat als kleine meid een nare clip vond, das niet zo raar. Dan had ik nog een passie: olifanten. Nog altijd vind ik dat geweldige dieren. En daar wringt hem de schoen. Ik deed geen oog dicht na die clip, vanwege die dode olifant in beeld. Mama en ik kienden op een gegeven moment uit dat ik wel mocht kijken, maar precies dat ene stukje aan het begin, nadat MJ door een brandend bos liep, kneep ik mijn ogen even dicht. Mama hielp me herinneren. Aan het eind zit nog zo’n stukje, maar dan wordt alles teruggespoeld als het ware en springt die olifant op. Dat vond ik nog erger. Er werd even goed duidelijk gemaakt hoe imposant zo’n beest was.
Enfin, een van de mooiste nummers, maar die clip….

Vandaag op MTV wederom de earthsong. Mama was er niet om me te waarschuwen en zo werd Kimmetje ineens wéér een stukje volwassener. Ik zag die dode olifant. Ik was vergeten dat er later weer zo’n beeld kwam dus slikte en keek verder. Maar daar was hij weer. Ik zapte niet weg. Ik keek naar de foto van mama en begon eens even een lekker potje te grienen.

2 reacties