Kimske's keuken

De gele dop.

Het valt mij al een flinke poos op. Dat de frisdrankflessen dopjes hebben ik allerlei kekke kleuren.
Fanta: een blauwe dop. De letters van Fanta zijn blauw, dus je weet waar dat vandaan komt. 7-Up. Groen. Groen is de kleur van het etiket. 7-Up light heeft een witte dop. Een lichte kleur. jaja. Kim snapt de logica volledig.
Maar ieder weekend. Echt ieder weekend. Als ik in de supermarkt loop en ik mijn favoriete drankje in het karretje zet, denk ik: ‘waarom?’ speurend op het etiket, kan ik gewoon níet verklaren waarom deze fabrikant voor een gele dop kiest. De huismerkvariant heeft een paarse dop. Zoals het drankje ook is. Das logisch.
Maar waarom kiest Hero voor een GELE dop op de Cassis? Zowel de normale als de light variant. Kijk naar het drankje; paarsig. Kijk naar het etiket: mooi, strak. Wit met paas, de lightvariant heeft een blauw balkje. Een takje bessen, paarse bessen met een groen blaadje. EN DAN EEN GELE DOP? Waren de gele doppen in de aanbieding ofzo? Ik vind het wel guitig hoor, die gele dop. Maar ik kan er niet zo goed tegen als ik dit niet kan beredeneren. Misschien is dat wel het doel. Is het een ware cassismaffia. Iédere keer, in de supermarkt, als ik de koelkast opentrek, denk ik: ‘gele dop!’.
Zelfs als ik in een café een glaasje cassis bestel, denk ik aan de gele dop. Niet aan de smaak, of aan de kleur. Dat ik uberhaupt gedachtes heb bij cassis als ik cassis bestel, is natuurlijk al vrij apart.

Mijn verbazing werd nog groter, toen ik, voor dit blogje, op zoek was naar een afbeelding van een fles cassis. Op de site van Hero zelf:

Een groene dop. Ja, dezelfde kleur als het blaadje. Kijk, dát kan ik begrijpen. Maar ik kom dus alleen maar gele doppen tegen!

8 reacties

 • Elise

  Hahah, waar je je al niet druk om maakt, het zou mij niet eens opgevallen zijn. Vanaf nu dus wel, nu ga ik er op letten .. en bedankt.

  haha

  Fijn weekend, Elise

 • Riz

  daar zal best een logische reden voor zijn…. maar ik zou hem ook ff niet weten… ik zal een mail sturen, met dit blogberichtje er in!… misschien krijg je wel antwoord.. hihi..

  en misschien is het al die jaren wel fout gegaan en krijg jij een onderscheiding voor het vinden van de fout.. en dan kom je op tv, in de krant, als het meisjevande gele dop dat eigneljk een groene hoort te zijn.. en dan wordt je beroemd en dan.. en dan..

  oke ik overdrijf.. maar dat mailtje ja dat moet je doen…

 • Cindy

  LOL
  Het is vast een marketingstrategie, want ze hebben er maar wel mooi voor gezorgd dat je erg bezig bent met hun drankje. Misschien een goede vraag voor Willem Wever? 😉

 • ukkie

  Kan zijn dat ze een verkeerde partij doppen gekregen hebben, of dat de groene niet leverbaar zijn.

  Het bedrijf waar ik werk heeft een van onze producten standaard een rode dop, nu al een aantal maanden groen omdat de rode niet leverbaar zijn…

 • kimske

  @Elise: graag gedaan hoor…! 😛
  @kwan: denk je dat echt?? Ik niet…
  @Riz: Done!
  @Cindy: ik vind willem wever altijd een spannend persoon… rrrrrr
  @ukkie: welkom! Helaas doet je link het niet en kan ik jou niet bezoeken!

 • Ukkie

  Type foutje in de link, een w te veel.
  justadropofwater moet het zijn…

  (dacht dat ik deze reactie al achter gelaten had, maar kennelijk toch niet…)