Kimske denkt er het hare van...

In de haak uit de haak

WP_20150401_21_04_39_Pro
CAL 2015 (Crochet ALong)

Mijn moeder zou mij nog eens leren haken. Ik had alles in huis, haaknaald, garen, geduld. Mijn moeder zou dat ‘nog wel eens laten zien’. Zover kwam het niet want mijn moeder overleed op 53 jarige leeftijd, behoorlijk onverwacht.

Zonder overdrijven, ik heb járen lopen foeteren op een ketting lossen. Ik wil alles perfect doen en wilde dus geen fout maken. Slaat nergens op, ik weet het. Ik kocht een boek met ‘lessen’, ik keek op youtube, maar ik kwam er niet uit. Ik bleef mezelf maar afvragen in welk lúsje in mijn naald moest steken.

Tot mijn buurvrouw op bezoek kwam. Ik schatte haar als zeer haakvaardig in en stelde haar mijn vraag.

Het antwoord was simpel: ‘dat maakt niet zoveel uit. Kan in voorste, achterste, of allebei

Als je maar consequent hetzelfde doet

Dat klonk inderdaad vrij logisch. Ik ging aan de slag en inmiddels haak ik nu zo’n 2 jaar. En hoe zal ik het zeggen…

dorarugzak
Dora Rugzak, zonder patroon

ik ben hooked. Momenteel werk ik o.a. aan de CAL 2015, een project via een facebookgroep, waarbij je elke week een soort steek opkrijgt. Dit haak je dan aan en zo heb je na 40 weken een heus handgemaakt dekentje.

Half hakend Nederland doet mee, hetgeen een band schept. Lekker gezellig kneuterig. Ik hou ervan.

Heerlijk vind ik het. Kinderen op bed, lekker op de bank, onder een dekentje. Ik en mijn  8 mm. (of 3 mm. Of 5 mm.) en maar haken haken haken.

Dit is een van de vele bloemen welke een olifantje gaan vormen.
Dit is een van de vele bloemen welke een olifantje gaan vormen.

 

 

Haak jij ook? Of heb je andere hobby’s? Ik ben benieuwd!

4 reacties