Kimske denkt er het hare van...

De macrobiotische geitenwollensokkenmoeder

Op de één of andere manier, hebben mensen een beeld van mij. Een soort macrobiotische geitenwollensokkenmoeder. Ik overdrijf dit niet. Natuurlijk, ik probeer een gezonde moeder te zijn, de kinderen verantwoord te laten snoepen, zelf goed veel groente en fruit eten. Allemaal waar. En dus, zit je in het hokje macrobiotische geitenwollensokkenmoeder. Ik zit daar best lekker, in dat hokje. Maar wat bijna niemand van mij weet, is dat mijn hokje een geheim achterdeurtje heeft. Of een vliering, kelder, wat dan ook.

Het is dusdanig serieus, dat mensen een rolberoerte krijgen als ik bij de avondvierdaagse aan de kant van de weg sta met.. spekkies. Of ze wel biologisch verantwoord zijn en zo.

Ik heb een vriendin en die is dus écht heel erg van de superfoods enzo. En ze denkt dat ik hetzelfde ben als zij. Tot voor kort.

Het ging zelfs zo ver, dat ik, als ik op visite kwam, geen koekje durfde te pakken als de gasvrouw een schaaltje lekkers voorschotelde en zei ‘ja, je bent er vast niet van, maar hier heb ik wat koekjes’. En vervolgens neemt ze zelf niets. Zij is namelijk écht heel goed bezig met voeding. En dus durf ik niets te pakken, want wat zal ze wel niet van mij denken? Zij, de gezonde moeder. en dan ik. Vreetzak eerste klas, beter bekend als macrobiotische geitenwollensokkenmoeder.

Een paar weken later spraken we weer af, bij mij deze keer. Omdat ik thee, of koffie zonder koekje of iets anders echt een straf vind en.. ik bedoel… wie verdient dat??? zette ik heel verantwoord een schaaltje met biscuitjes voor. Geen gekke dingen, geen kleurstoffen, gewoon een biscuitje. Heel braaf. Dat zou ik haar ook niet voor haar hoofd stoten en kon ik wat knagen. De koekjes smaakten haar ook prima en ik viel bijna van mijn stoel van verbazing.

Vandaag was ik weer bij haar. Kopje thee, heerlijk. Of ik er wat lekkers bij wilde. En ik dacht.. ik ga mij niet meer mooier voor doen dan ik ben. Maar nog voor ik antwoord kon geven, kwam daar een zakje van de bakkerij tevoorschijn met 2 gebakjes. ‘Ik moet even iets bekennen’ zei de vriendin. En ze begon over hoe ze altijd gezond eet, maar ook een enorme snoeperd is. Er kwam zelfs een chipszak uit haar kast!

Over een tijdje weer thee bij mij. Ik overweeg een Cheesecake te bakken.