Kimske denkt er het hare van...

De nieuwe oven

Aangezien wij de oven vaker gebruiken dan de kookplaat, moest er toch maar een andere oven komen.

Ik vind dat altijd zo ontzettend jammer… een nieuw artikel kopen terwijl je weet dat je deze na een paar jaar alweer afdankt. Maar goed. Niet te lang bij stil blijven staan.

Aangezien ik erg veel brood bak tegenwoordig, had een stoomfunctie wel mijn warme voorkeur. Ik bestelde deze via Coolblue en serieus… na 12 uur hadden we hem al in huis en 16 uur na het kapotgaan van de vorige oven…. toverde dochter een Cake uit de oven.

Zo gaat dat met kinderen. Ik fantaseerde er lustig op los wat voor heerlijks ik zou maken, kneedde deeg, vormde broodjes… ik knipperde met mijn ogen en mijn dochter schoof een cake in mijn kakelverse, gloedjenieuwe oven….

Het werd een heerlijke cake. Daarna was het mijn beurt. Ik maakte hamburgerbroodjes, en voor de tachtigste keer deed ik een poging tot het maken van stokbrood.

Ik heb werkelijk waar, nog nooit zulke resultaten behaald…. ik ben een blij mens!

Mijn allereerste brood uit de nieuwe oven!

Op het moment van typen zit er een zuurdesembroodje in de oven. Ik ben al weken in de weer met een potje water en bloem, ik verzorg hem vaker dan de hond uit gaat.. en zo zag hij er uit na de tweede rijs, voordat hij de Magische Oven mocht betreden…geen redden meer aan, dat ziet u zo. Het kan verkeren….

Ik ben, zoals zoveel bloggers, eens aan het experimenteren met Affiliate links. Het is niet mijn bedoeling om te schrijven voor de kliks, zeker niet. Je zal ze vaker niet, dan wel tegenkomen. Voel je vrij ze te negeren :-)