Kimske's keuken

Dood dier in de etalage…

Vandaag liep ik langs de traiteur afdeling van de V&D. De quiches zagen er heerlijk uit, waardoor ik besloot er eentje mee te nemen voor vanavond. Naast de vega quiches zag ik in mijn ooghoek iets glimmends liggen. Ik keek nog eens goed en ja hoor: op een bedje van gecrushte ijsblokjes lag een zeker 1 meter lange _dode_ vis mij aan te gapen. Aan de opengesneden buik te zien, waren de ingewanden er al uitgehaald.

Mijn trek was weg. Verdwenen, en daar moet toch een hoop voor gebeuren.

Waarom? Dat mensen dode dieren eten, daar heb ik me inmiddels bij neergelegd. Maar dat er dan, ter bevordering van de eetlust, een mooie, prachtige vis naast het eten wordt neergelegd, dat gaat me te ver.

Meer mensen schrokken ervan, terecht.

Misschien beslissen mensen wel spontaan om geen vlees meer te eten.

Hoewel…keep on dreaming.

Hoe zouden mensen reageren, als de slager een dode koe in zijn etalage zou uitstallen?

3 reacties

 • Cindy

  Ik hou er ook niet van, je krijgt mij ook niet zo gauw een vishandel in. Tenzij ik op dieet ben natuurlijk, dan is het wel een goede manier om van je eetlust af te komen.

 • Suzanne

  Dat klinkt heel onsmakelijk. Vind het ook altijd zo’n naar gezicht als je over de markt loopt, met die poelier/vleeskramen met konijnen en kippen enzo.
  Brrrr.

 • Donja

  Als echte vleeseter heb ik er niet veel moeite mee. Het scheelt natuurlijk dat ik ben opgegroeid met het eten van dieren die ik ook levend heb aanschouwd…
  Sommige dingen hoef ik niet te zien, zoals afgelopen weenk een item over de castratie van biggetjes. Even geen varkensvlees voor mij!