Kimske's keuken,  recepten

Een beetje van mezelf en een beetje van Rudolph

Zoals half nederland kijk ik graag naar 24Kitchen zeker nu ik ’s nachts vaker wakker ben dan niet.

Nu ik een kitchenaid heb, ben ik vooral aan het bakken en zo kijk ik graag naar ‘Rudolphs bakery’ voor inspiratie.

Eigenwijs als ik ben, volg ik zelden tot nooit een recept, maar zie ik een recept vooral als basis, als anker.

Neem nou deze taart, de ‘Appeltaart Impératrice’

http://www.24kitchen.nl/recepten/appeltaart-imp%C3%A9ratrice

Erg lekker, zonder meer. Maar de boter voor de topping liet ik weg, gebruikte in plaats van rietsuiker, bruine basterdsuiker voor meer smaak en ik gebruikte rode goudrenetten, want gewone zijn mij echt te zuur.

De rijst liet ik gewoon in het pannetje koken op een laag pitje, met een beetje merg uit het vanillestokje wat ik bij het deeg gebruikte.

Ik gebruikte een vierkante bakvorm (met losse bodem, wat mij  betreft uitvinding van de eeuw!)

Al met al was hij héérlijk! ©LT