Kimske denkt er het hare van...

Flashback: 5 jaar geleden…

Schreef ik een artikel over mijn Stoere Man die een kattenluikje in de deur monteerde.

De stoere man kocht een zaagje en ging onze voordeur te lijf.

Kattenluikje zit er, na veel gevloek, getier en bemoeienis van ondergetekende, in de deur.
De katten lopen in, en uit. En weer in, en weer uit.

Maar niet alleen ónze katten

Klik om het hele artikel te lezen

Hoe gaat het nu?

Wij hebben nog steeds hetzelfde kattenluikje. We hebben hem een keer vervangen omdat hij stuk was gegaan, na 4 jaar trouwe dienst. We zijn verder uitermate tevreden over de ‘Sureflap’,  een supersonisch kattenluikje welke werkt op de chip van je kat. Er komen echt geen andere katten meer binnen dan je eigen katten.

We hebben nog maar één probleem: als het batterijtje op is, kan poeslief niet naar binnen en mauwt hij, tot groot genoegen van de buren, de hele buurt wakker. Dit probleem is vrij gemakkelijk te tackelen; hij knippert met een rood lampje dat de batterij bijna leeg is. Dit dien je dan snel te vervangen, voordat ook je buren komen mauwen dat je kat aan het mauwen is.  Als zelfs het lámpje niet meer knippert, dan staat je poes dus in de kou. En dan begint het gemauw pas.

Soms kleurt het héle kattenluikje rood. Dan is er geen batterij leeg, maar kun je er prat op gaan dat er een dode vogel in je woonkamer ligt. Superleerzaam voor de kinderen. Een vogeltje in elkaar zetten. ‘We missen nog één pootje meiden, goed zoeken!’

Gelukkig komt dat zelden voor. De laatste keer is toch wel twee jaar geleden. Ze worden ouder en wijzer, die beesten.

Ik zou graag een luikje hebben met de stand ‘jij hebt een beest in je bek dus je komt er mooi niet in’, maar ik vrees dat die niet bestaan.

Heb jij katten? Komen ze buiten? Heb je een kattenluikje? Wat voor één?

3 reacties

  • onderdeblauweregen

    Precies om die reden voor ons geen kattenluikje.
    Vooral eind deze maand en mei is het slachtmaand hier :$ en tussendoor hebben ze met enig regelmaat ook in de winter een muisje mee.
    Wel kunnen ze altijd de schuur in, maar verder doen we het helaas toch maar met onszelf als portier opstellen.

  • Kimske

    Ja dat meeslepen van dieren is wel een dingetje. Onze kater sproeit het hele huis onder als hij niet kan gaan en staan waar en wanneer hij wil. Verder de liefste kat op aarde, dus dan maar zo..