Kimske's keuken

Gastlog van Noekske: Fiets

Wat ik persoonlijk erg lastig vind is mijn fietslamp aanzetten. Ik zit dan altijd naar het stukje te zoeken waarop ik dan moet drukken, omdat het donker is zie ik dat meestal moeilijk, maar vandaag zag ik gewoon dé oplossing zo in het fietsenrek staan!

Het ziet er misschien wat vreemd uit, maar het heeft natuurlijk een functie! Ik dacht serieus dat dit de uitvinding van het jaar was! Niemand zal ooit nog hoeven zoeken naar “dat stukje om op te drukken”! Tot het volgende in mij op kwam:

Je doet je lamp aan omdat het donker is en omdat je lamp nog uít staat, niet omdat je lamp al aanstaat, want je lamp staat op dat moment uit, anders hoef je hem niet aan te zetten. Dus als hij uitstaat en je wil hem aanzetten, dan is er toch nog helemaal geen licht van die lamp en moet je toch nog steeds zoeken naar “dat stukje om op te drukken”?!

4 reacties

  • Marieke

    Zelfde probleem hier…
    Maar ik heb een paar weken terug DE tip-van-de-eeuw gekregen: smeer wat lichtgevende verf (je weet wel, van die Glow in the Dark) op de knop van je dynamo !

    Oja, Hoi !!
    Leuke site, ik kwam hier “ooit” toevallig terecht en lees zo af en toe een stukkie mee 🙂