Kimske's keuken

Had het maar gezegd…

Ik vind dat zo’n nutteloze uitspraak. Vaak uitgesproken als iemand iets zegt in de trant van: ik heb een nieuwe *vul in* gekocht, oude was stuk. Je kunt er prat op gaan dat dan iemand zegt: ‘och had t maar gezegd, ik heb er eentje staan/ weggegooid/ *vul in*
Ook geliefd bij ‘ik ben daar en daar geweest’ dan hoor je ‘had t maar gezegd dan kon ik meerijden/ kon jij meerijden/ kon je op bezoek gaan.

Stel je voor dat mensen dat daadwerkelijk gaan doen:
Je staat te koken en je staafmixer is gewoon niet zo fijn als je hoopte. Zo duur zijn die dingen niet dus je besluit een andere te halen zodra je salaris er is. Voordat het zover is, ga je je hele familie en vriendenkring af: let op! Ik ga mijn staafmixer die het nog doet vervangen. Iemand interesse en heeft iemand een andere voor mij?
Je gaat verder met koken, je komt erachter dat je geen room hebt. Je besluit te improviseren met een scheutje koffieroom voor het serveren, maar voor je dat doet, bel je even aan bij je buren, om zeker te weten dat zij geen room meer hebben staan.
Dan eet je je soepje op. Je gaat afwassen en hee, geen sponsjes meer. Even naar de pomp of avondwinkel. Maar voor je dat doet, bel je iedereen af op zoek naar een sponsje. Mensen worden het een beetje zat, dit is al de derde keer dat je belt die dag. Maar goed. Stel je ook voor dat je bij tante X daadwerkelijk een staafmixer weg kon bietsen. Je andere breng je naar neef Y. Vervolgens weer thuis ga je naar je buren toe voor room. Daarna naar oom Z. voor een sponsje. Hoeveel tijd kost dat!!!

Nee, ik vind het maar een zinloze opmerking…

4 reacties

  • kwan

    Is het ook!!

    Ik maak me er soms ook schuldig aan, hoor! Maar je hebt helemaal gelijk: Had JIJ het maar gezegd, dan had ik het van te voren geweten en hoefde ik geen nieuwe aan te schaffen!!

  • Elise

    HAhah, hoe kom je er weer op. Maar nee, ik “leen”niet vaak. heb zulke buren en kennissen gehad die alles leenden en nooit iets terug brachten. Maar wij hadden afgelopen vrijdag geen cv meer…kinderen gebeld dat ze neit meosten komen, te koud etc… Wij een losse radiator gekocht voor warmte en dan komen we bij één van ZIJN kinderen voor een bakkie koffie staat daar zo’n losse radiator. Waarom zegt ze dat dan niet, scheelt ons ook weer 60 euro…. Zucht !

    Fijne maandag, Elise