Kimske denkt er het hare van...

Het leed dat poepie-auto heet

Meestal zijn het vrouwen, die een band hebben met hun auto. Een band alsof de auto een kat is. Op het niveau van ‘het maakt niet uit dat je een wiel mist, ik hou toch wel van je koetsjiekoetsjie’.

Bij ons is dat niet anders. Ik bedoel, als het zou passen zou ik mijn Saab mee naar bed nemen. Dekentje erover tegen de kou…

Het zou echter wel héél druk worden bij ons in bed, want ik ben niet de enige met zo’n autoband (haha). Mijn geliefde houdt zo mogelijk nog meer van zijn foeilelijke , 21 jarige Lexus. Want ja.. ‘het is een Lexus’. Onze zoon van bijna drie heeft de Lex omgedoopt tot ‘poepie-auto’. Een woord dat de lading aardig dekt.

Het is niet, dat wij ons geen nieuwe auto kunnen veroorloven. We zijn allebei te eigenwijs om de heilige koe te slachten. Dus.. welke auto gaat er als eerst uit?

In de Kerstvakantie was er bij ons in het dorp een ware ’tractoroptocht’. U leest het goed. Een ware happening in ons dorpje. Uiteraard stonden wij vooraan. De tractoren waren prachtig versierd met kerstverlichting en er werd luid getoeterd naar alle toeschouwers. Onze zoon vond het iets teveel lawaai en wilde met papa in de poepie-auto. Het was koud dus mijn lief dacht, ‘kom, laat ik de verwarming even vol aanzetten, de komende 15 minuten’. Na de optocht liep hij met de hond en onze middelste naar huis. Handig, dan was de hond meteen uit geweest. Ik bleef nog even napraten met onze oudste dochter, haar vriendin en haar moeder. Zoonlief aanschouwde het geheel vanuit zijn kinderstoel. Een kwartier later startte ik de auto

niet.

Inderdaad, ik startte de auto níet. Gevalletje ‘lege accu’. Hoe zou dat nou komen?? Stoom uit mijn oren. Ik belde mijn man met de mededeling dat hij op de bank sliep mijn auto moest halen om de Lex te reanimeren. En in vredesnaam schiet op.. het is koud! KOUD! Ik had beloofd om deze avond nog een artikel te schrijven voor het weekblad. Snel appte ik mijn collega dat dát niet meer ging lukken, en kleumde verder.

De Saab werd gehaald, reanimeerde de auto en we reden naar huis.

Een week later stond er een weekje Texel op de planning. Ik stelde voor om de accu te laten doormeten.

Doormeten was volgens de garage niet nodig. De accu is gewoon leeg gegaan met de verwarming en hij startte inmiddels weer goed. Niets aan het handje, dag meneer.

‘Maar is de accu dóórgemeten?’ vroeg ik. Maar nee, dát was niet nodig.

Moet ik verder gaan? Of raadt u het al

1 Week later. Auto nokvol. Kinderen ingesnoerd, broodjes klaar, hond tussen mijn benen gepropt… Wij gaan op vakantie, dikke pret hiephoi.

Maar eerst moest papa een nieuwe accu regelen.

Kinderen weer naar binnen, manlief appte vanaf de garage.

‘Ze hebben de accu doorgemeten. Hij is niet goed meer’

Joh! Dat méén je niet!

Gelukkig lag er een accu op voorraad en slechts 2 uur later vertrokken wij naar Texel. Uiteraard heb ik mijn lief gezegd dat ik, als dochter van een garagehouder, echt wel weet hoe een auto werkt. Mijn vader heeft mij veel geleerd.

De accu is vervangen en mijn lief was blij, want de poepie-auto hoefde niet weg.

Vanavond hoorde ik wat rammelen. Checkte de lading, dat verklaarde de rammel niet. Er zit iets los. Er rammelt iets ONDER de auto.

Ik deed melding bij mijn man

Volgens hem is het de lading.

Morgen pakken we de Saab.