Kimske's keuken

In de bonen…

Hond is op dieet. Het zgn. bonendieet. Hij krijgt dus een heeel klein beetje normaal voedsel voor de noodzakelijke vitamientjes en mineraaltjes, en verder magmoet hij bonen. Spercibonen. Uit blik.
Hond is herder, dus dat zijn VEEL bonen.
Nu ik toch in de AH was, besloot ik dat het tijd was voor de maandelijkse tweewekelijkse wekelijkse aanvulling der provisiekast. Nu had ik enorme honger dus tja, dat werd aardig wat zakken chips en pakken koek. Verloofde vreet nogal veel, is mijn slappe excuus. Maar het slappe bewijs dat ik net zo erg ben hangt nét over mn broekrand.

Ik kwam bij de kassa en de vrouw keek nogal raar naar mijn 8 megablikken bonen. ‘Dieet’ mompel ik, en de vrouw keek begripvol. Na de muur van bonenblikken kwamen mijn zakken chips in zicht. Ze keek weer net zo moeilijk.
‘Ja ik niet, de hond’ riep ik snel. Ondertussen zag ik haar kijken naar mijn slappe bewijs net over mn broekrand en ik zag haar denken dat dat mij ook niet zou misstaan.

De bitch.

Trots schoof ik mijn aardbeitjes, bananen, verse ananas en groente naar voren en ik mompelde wat over verloofde die altijd zo veel snoept.

Onze slanke den in wording. Pino is niet op ware grootte, zo vet is de arme hond ook weer niet.
Onze slanke den in wording. Pino is niet op ware grootte, zo vet is de arme hond ook weer niet

8 reacties

 • kimske

  @ Marlieke: spercibonen zetten niet aan maar vullen wel en honden vinden t lekker. Was tip van de dierenarts en werkt als een speer!

 • Gonny

  Wat een grappig verhaal, maar erg waar. Je ziet de cassieres inderdaad vaak kijken naar je boodschappen van jeetje wat koop jij veel snoep of iets dergelijks…ach moeten we toch zelf weten.

  De hond van mijn ouders was ook te dik en kreeg ook enorm veel sperciebonen, maar het heeft gelukkig wel geholpen en daar komt bij dat ze het nog lekker vond ook.

  Groetjes Gonny

 • boekwrm

  Ik had al even beelden (met geur) van een pff-pfff-hond, maar gelukkig zijn het sperciebonen en geen bruine…

 • Cindy

  He gelukkig, toch nog iemand die een bonen in combinatie met lucht grap maakt 😉 Wel jammer, want ik was ook al een leuke aan het bekokstoven, maar nu ik lees dat je van sperziebonen geen trompetsymfonie kan produceren was mijn opmerking toch maar in de lucht blijven hangen…