Kimske denkt er het hare van...

Mooi ziek zijn.

Met een luide gil alarmeerde ons vrolijke meisje ons.

Gisteravond, het Kerstdiner op school had plaatsgevonden. Moeders had dit met gepaste stress en een hoogzwangere buik beleefd en lag net uit te puffen op de bank.

“E is wakker! Ze heeft oorpijn” waarschuwde ik mijn man.

Mijn lief snelde naar boven sneller dan ik zou kunnen, gezien mijn omvang  zich ondertussen afvragend hoe ik zo zeker wist dat dat E. was en niet A. en hoe ik zo zeker wist dat dit oorpijn moest zijn, en niet iets anders. Een draak in de kast ofzo. Een krokodil onder haar bed. Een ongelukje..

Moeders zullen het beamen: een oorpijn gil herken je uit duizenden.

Het bleek te kloppen en 5 minuten later lag er een zielig hoopje kind tegen mijn buik aan op de bank. Voor haar was de kerstvakantie al begonnen, arm ding. Als iemand graag naar school gaat…

De volgende dag bleef ze inderdaad thuis. Lekker uitslapen en in pyjama voor de tv, afgewisseld met een puzzeltje en een verhaaltje.
Het werd tijd om A. uit school te halen en ik vroeg E, of ze zich even aan wilde kleden. Ze mocht in de auto wachten, maar moest wel even mee. Dit vond ze geen enkel probleem en ze vroeg wat ze aanmoest.

Ik antwoordde, dat ze dat lekker zelf mocht weten, zij was immers de zieke. Trek maar aan wat het lekkerst zit.

Boven rommelde ze wat, poetste haar tanden en kwam naar beneden.

Voor mij stond een vermoeid, bleek meisje.

Met haar kerstjurk aan.

Van ontroering schoot ik even vol, zo vertederd was het beeld.

Helemaal content met haar keuze zei ze, dat dit niet het lekkerst zat, maar wel het mooiste was, en dat ze zich hierin wel het lekkerst voelde.

De rest van de dag bracht ze op de bank door. Ze sliep wat, ze at wat. We puzzelden wat. Ze keek een film. Alles onder een dekentje. Haar hoofdje op haar kussen. Een bedje op de bank. Want zo hoort dat, als je ziek bent.

En onder dat dekentje, tussen al haar knuffels.. lag mijn lieve kerstengeltje. Mooi te wezen.