Mamsie

net als vroeger….

Vandaag ben ik na mijn werk naar huis gegaan.. mijn ouderlijk huis welteverstaan. Kan je spreken van eeon ouderlijk huis, als je er niet opgegroeid bent, en alleen je moeder er woont, met haar vriend?
Enfin, ik heb er een paar jaar gewoond.
Ik was alweer vergeten hoe het was om na je werk niets te hoeven. Niet koken, geen hond uitlaten , niets. Alleen maar consumeren. Moeders liefde en geborgenheid. Oh wat wilde ik graag het huis uit. Ik wist niet beter…
Moeder en haar lief zijn een avondje weg. Omdat mijn daar wonende hondje ziekies is, wilde ik graag oppassen. Gezellig weer even als vroeger een avondje alleen thuis zijn. Mijn moeder wees me, alsof ik nog nooit hier was geweest, waar alles stond. Moederlijk deed ze de deur op slot, want stel je voor. Mams was volgens mij een beetje nerveus om haar ‘kleine meid’ alleen te laten. En ik? Ik was net zo opgewonden als die aller eerste keer… Dat ik alleen thuisbleef welteverstaan. Als verrassing heb ik voor mams gestreken.

Net als vroeger…

Eén reactie