Kimske's keuken

Of je worst lust…

Ik besloot eens he_le_maal wild te doen: mijn franse kaasjes halen bij een andere kaasboer m/v. Toevallig was het een kaasboer m. Die meneer liet me van alles proeven, heeeemels. ik wilde ook nog een kuipje bieslookkaas en kruidenboter. ‘Die mag u bij de slager halen’….. S…sl… slager? Als vegetarier? Kruidenboter halen bij een slager?? Ik keek een beetje vertwijfeld. ‘U kunt daar dan ook afrekenen, ik loop wel even mee’. De man liep zó van de ene winkel de andere in. Binnendoor was gewoon mogelijk. Een beetje langzaam liep ik naar de slager. Dit was me iets té wild. Iets teveel ‘living on the edge’ voor Kim. Voor ik er erg in had, lagen mijn kaasjes op de toonbank naast de dode diertjes. Ik sprak mezelf aan dat ik vooral mijn verstand op 0 moest zetten. Missie: kruidenboter en betalen. En dat deed ik. Dat ging best snel. Mijn kaasjes verdwenen in een tasje van de slager. Meestal vraagt zo’n slager of je een plakje worst wil. Deze niet. Wat moest ik daarvan denken? Was het heus wel zichtbaar dat ik onder protest meedeed aan de kruidenboter maffia? Keek ik per ongeluk met afgrijzen naar al dat dier? Maar goed, ik was blij toe. Anders zeg ik dat ik geen worst wil en dan vragen ze of ik dan iets anders wil. Enfin, ik pakte mijn tasje en liep de winkel uit. Ik voelde me voor lul lopen met mijn slagerstasje. Alsof ik een nep-vega was ofzo. Maar goed. Ik weet één ding van de slager: hemelse kruidenboter.

Eenmaal thuis, rond een uur of half 11 was het dan tijd voor het brood en kaas geweld. Mét boter, HA. Ik vertelde lief over mijn avontuur. Ik pakte de kaasjes en snuf snuf.. ‘het ruikt naar vlees’ zei ik tegen lief. Lief zei dat het tussen mijn oren zat. Ik pakte het tasje uit, walgend van de lucht, die psychisch leek. Totdat… ik in mijn handen zowaar een plak worst had. Een PLAK WORST! Mijn god. Tussen mijn kaasjes. Wat moet zo’n slager gedacht hebben? ‘Die zegt vast nee, maar ze zal _MIJN_ worst eten? Tsssk. Mijn hond was er blij mee, dat dan weer wel. Ik iets minder. Iétje maar.

Klein beetje.
(tuurlijk lief bedoeld van die slager, tuurlijk.)

2 reacties

  • Elise

    Oh wat een lieve slager dan toch wel weer…hij wist natuurlijk neit dat jij vega bent en dacht je een plezier te doen met een plakje worst ..

    Het zit echt tussen je oren hoor haha

    Fijne zondag, ELise