Kimske denkt er het hare van...

Pasen. The day after

Dagelijkse routine

WP_20150409_19_45_06_Pro 1Als brave huisvrouw heb ik zo mijn dagelijkse dingetjes. Sinds de kinderen samen spelen, kan ik ook echt weer dingen aanpakken, heerlijk.

Zo komt het dat sinds een paar maanden, mijn huis eigenlijk altijd wel toonbaar is. Niet spic en span, maar gewoon. Netjes en schoon.

Weekend

Elk weekend besluit ik, om mijn dagelijkse dingetjes gewoon door te zetten op zaterdag en zondag. Het kost me amper een uurtje per dag, dus niet piepen. Maar élke zaterdag denk ik: ‘ja doei. Ik heb ook weekend hoor. En ik moet zo met A. naar ballet. Morgen doe ik wel wat meer dan’.

En elke zondag denk ik: ‘pff had ik gister nou maar wat gedaan. Zie dit dan! Nou prima hoor. Morgen is het weer maandag, mijn vaste poetsdag.’

En maandag.. tja. Dan baal ik natuurlijk.

Maar dan!

Is het Pasen. Of Pinksteren. Of Kerst. en dan heb je meerdere dagen achter elkaar vrij. Om dinsdag hélemaal gek te worden van de Mount Washmore, de vaatwasser die ik niet uitgeruimd heb die avond ervoor (want nu is het nog Pasen/Pinkseren/ Kerst (doorhalen wat niet van toepassning is)). En op die dagen erna… zakt de moed mij in de schoenen. Mijn routine is weg, want alles wat ik normaal op dinsdag doe wil ik ook gewoon doen plús alles wat ik normaal op maandag (of een andere dag, in het geval van Kerst), en op maandag doe ik ook alles wat ik op zaterdag en zondag had willen doen en en en… nou ja. You get the picture.

Voldaan gevoel

Schouders eronder, muziekje op en gaan. En dan… die woensdag…. oooh wat is alles weer fijn schoon en opgeruimd. Aankomend weekend moet ik gewoon even mijn dagelijkse dingetje doen. Dan valt het wel mee.

Hoe zit dat bij jou? Heb je ook een dagelijkse gang van zaken? Of kijk je gewoon wat er op dat moment nodig is? En herken je mijn weekend/ feestdag dip?