Kimske's keuken,  recepten

Pasta met spinazie

Ik durf dit gerechtje bijna geen ‘recept’ te noemen. Het is één van mijn ‘bah, ik ben moe en moet ook nog koken’ gerechten. Verzuchtend door ‘en het moet ook nog eens gezond zijn’, want ja. Daar houdt Kimske van. Van gezond.

Het komt weleens voor dat ik met iemand praat over hobby’s. Bij mij gaat het dan doorgaans over twee dingen: mijn dochter en eten. Grote favoriet is natuurlijk mijn etende dochter.

Regelmatig gaat het dan over vegetarisch eten en hoe het dan toch komt, dat ik de vlees niet mis.

Mijn standaard antwoord is, dat ik nagenoeg nooit Hollands kook. Als ik al eens aardappels en groente eet, dan is dat meestal een gepofte aardappel, aardappels uit de oven of een Rösti. Als groente heb ik dan gebakken boontjes, een fijne salade of gegrilde groentes.

Heel, heeeel soms komt er dan een vleesvervanger aan tafel zitten. Gewoon om het bord op te vullen.

Dat je ook heel gezond kunt eten zónder standaard Hollandse kost, onderstreep ik graag met mijn ‘ik ben moe en ik moet ook nog koken, het liefst gezond’ gerecht.

Volgens mij is het algemeen bekend. Maar vaak vragen mensen, of ik het even wil opschrijven. En dat, ben ik toch wat zat. Daarom zet ik het nu op mijn site. Niet omdat ik dit zo’n briljant gerecht vind, maar er wel veel interesse in is.

Men neme:

Stevige pasta (penne, fusili)

Groene pesto (vers ja. Ik heb altijd verse pesto in huis. Maar vooruit, wees eens lui, koop een pot. Wel goede! AH Excellent is wel te doen)

Spinazie (vers.. diepvries…)

Uitje

teen knoflook

Kaas ( jong, belegen.. wat je wil)

Extra’s (tomaatjes, of prei in dunne ringen, of nootjes)

———-

Kook de pasta.

Ondertussen fruit je het uitje met de knoflook. Voeg de spinazie toe. Daarna de pesto (more=more!)

Eventueel de extra’s  (doen! lekker!!).

Kook de pasta niet helemaal gaar en giet af. Samenvoegen met het groene prutje, flink husselen en uitstorten in een ovenschaal.

Voeg nu kaas naar smaak toe en zet het geheel in de oven, tot de kaas gesmolten is.

 

Je kan de kaas ook achterwege laten en eventueel verse Parmezaan serveren (nee, geen zakje! GEEN ZAKJE! DOE HET NIET!!!!)

 

In totaal ben je nog geen half uur bezig… Smakelijk!

 

 

 

 

Eén reactie

  • kwan

    Ik doe vaak ook – heel ongezond – alleen maar pasta koken en vervolgens een lepel rode pesto doorheen roeren.
    Dát is pas koken voor luie mensen. Alleen niet heel voedzaam 🙂
    Soms is de ellende zo groot dat ik er alleen nog een pot groente bij opwarm!