Kimske's keuken,  recepten

Quiche met paddestoelen, pompoen en prei

Omdat onze buren morgen thuiskomen van hun vakantie (althans, dat dacht ik), besloot ik ze te verrassen met een lekkere quiche. Een quiche kan je goed vooraf klaarmaken en blijft even goed in de koelkast.

200 gram pompoen (in blokjes, gaar koken en stampen)
200 gram paddestoelen (mix of kastanjechampignons) heel fijn snijden
1 prei (heel fijn snijden)
Bladerdeeg
k3 EL creme fraîce
200 gram pittig belegen kaas (geraspt)2 teentjes knoflook (eventueel)
3 eieren

Paddestoelen bakken, evt met teentje knoflook. springvorm bekleden met bladerdeeg (Filo is denk ik ook lekker!).
Bodem bedekken met de rauwe prei, daaroverheen de gebakken paddestoelen.

quicheMix in een kom de creme fraice, eieren, pompoenpuree en de kaas, evt beetje peper en kruiden naar keuze.
Verdeel dit mengsel over de prei en paddestoelen. Dik half uur in de oven, 200 graden.

Manlief vindt deze quiche erg lekker en dus besloot ik om er twee te maken.

Terwijl dochter lag te slapen, stond ik heerlijk te koken. Morgen komen de buren thuis. Ik had een bloemetje gehaald als welkom en ben nu een quiche aan het bakken.Dan kon ik vanavond even alles op orde maken daar.

Ik werd onaangenaam verrast: ik keek uit het keukenraam en zag de buren arriveren! Ik had me blijkbaar een dag vergist.

Snel rende ik naar buiten, en meldde dat ze vooral niet moeten gaan koken.Een beetje meelij had ik wel. Als ik zelf ergens een hekel aan heb, dan is het mensen om me heen als ik net thuiskom. Maar ook, omdat ik de post van de afgelopen dagen nog niet opgeruimd had…Ik hoop maar, dat de quiche gesmaakt heeft. Bij ons wel!