Kimske's keuken

Sluis en burggefeesten…

Is niet meer wat het geweest is… zoals elk jaar, keek ik ook dit jaar weer maanden uit, naar dit geweldige feest, in mijn lieve stadje weesp…
En zoals elk jaar, stonden er kraampjes, een braderie.. iedereen feestte op zijn eigen wijze, verliefd zoenend, dansend, zittend op terrasje, flirtend, gewoon, rustig wandelend, zoals elk jaar..
Maar: de sfeer, die was thuis gebleven dit jaar…… Met pijn in mijn hart, moet ik helaas toegeven, dat S&B, niet meer is wat het ooit geweest was. Een vreindin die meewas, zag het dit jaar voor het eerst, en ze vond het erg gezellig, ik irriteerde me echter. Rond half 10 kreeg ik het koud, jas vergeten.. normaal, staat de braderie tot een uurtje of 11, en meestal nog wel langer (sommige kraampjes) dus ik ging ff struinen, op zoek naar een trui.. helaas was de braderie om 21.00u al begonnen met afbreken. Over het grote plein kon je nog gewoon lopen, zonder platgewalst te worden, we konden gewoon over de zwanenburcht lopen, want de plantenveiling hield niets op, die was ook al afgelopen… ZO HOORT HET NIET!!!
Waar is die tijd, dat je uren moest wachten op een plant van de veiling, dat je truien kon kopen tot 00.00u… dat helaas… is over.. hoe komt dat?? Omdat de regels strenger zijn? toch waren er leuke bandjes…. omdat Hilversum on air ook dit weekend plaatsvond, waar ik dus niet ben geweest? Vanwege de uitdagen in a’dam? door lowlands.. ik weet t niet, maar weesp is niet meer wat het geweest is… Tis veranderd… net als ik.. ik ben anders geworden. heel anders, niet meer zo naief, beter uitkijkend, maar ook.. verbitterd? Ja, je kan het haast wel zeggen… al merkt niemand daar iets van, maar ik wel.. helaas…..