Kimske denkt er het hare van...

Spiegeltje spiegeltje aan de … auto

Er was eens een getrouwd stelletje.
Hij: met een eigen bedrijf met kantoor en eigen parkeerplaatsen. Hartje Hilversumcity.
Zij: zeer bekwaam in geld uitgeven. Geregeld te vinden op plaatsen waar meerdere winkels samenklonten.

Op een mooie dag besloot de vrouw, dat het shoppingtime was. De prins in de blauwe Polo keek vermoeid en sjokte met zijn prinses aan zijn arm naar de smurf (VW Polo).
Na een enorme rit van wel zeven minuten parkeerde de prins zijn gevaarte (…hum) op een der parkeervlakken behorende bij het kantoor. Op het andere parkeervlak, stond iemand niet legaal geparkeerd.
De prins was not amused, maar een briefje achterlaten, was toch teveel van het goede.

Na een prachtige dag vol shopgenot voor de prinses, keerde het stel weer terug naar de auto. Alwaar de illegale auto nog steeds illegaal op de andere plek stond. Dat niet alleen, de auto stond ook niet goed op het parkeervlak. Waardoor het plekje daarnaast wat krapper werd. Gelukkig had de prins een Polo en geen échte auto. Anders zou de prins de auto niet op het smalle plaatsje gezet kunnen hebben.

De prinses wachtte tot de prins de auto uit had gereden. Ze zag nog, hoe de prins zijn best deed, de illegale auto vooral níet te raken.
Toch hoorde de prinses een hard geluid, te omschrijven als KRRRRRak. Gevolgd door een snikje van de prins.
De prinses keek nog eens goed, maar de illegale auto, was niet geraakt.
Waar kwam dat geluid dan toch vandaan?

Toch jammer dat er, in de tijd dat het stel aan het winkelen was, plotsklaps een enorme eik gegroeid was, aan de andere kant van de Polo. En zo kwam het, dat de Polo een gebroken spiegeltje had. Maar de illegale auto, die had gelukkig niets.

En ze leefden nog lang en gelukkig.

5 reacties

 • Elise

  Dat zijn nou echt Eikels uh eiken. Weet je wel hoe duur parkeren in Hilversum is …ik wel, ik werk er haha

  je vertelt het leuk !

  groetjes Elise

 • Kimske

  @Elise: Ik heb jaren in Hilversum gewoond, ik weet zeker hoe duur het is. Heb je enig idee hoe duur een priveplek is? Beetje aso als je daar dus gaat staan, terwijl er duidelijk aangegeven staat dat het een kantoorplek is.

 • R

  Nu moet ik zeggen dat ik hem op een gegeven moment zo vaak bij het assurantie kantoor parkeerde dat het persooneel me begon te groeten ;-]