Kimske's keuken,  recepten

Spijscake met korst van Cantuccini

Nee dames en heren, geen spacecake… maar echt spijscake. Of eigenlijk amandelcake. Supersimpel, ontzettend lekker!

150 gram fijngehakte amandelen (keukenmachine)

150 gram bloem

1,5 theelepel bakpoeder

snufje zout

180 gram vanillesuiker

1 theelepel amaretto of amandelessence

80 gram boter

1 theelepel geraspte sinaasappelschil (kan ook citroen)

60 ml (amandel)melk

2 eieren

5 cantuccinekoekjes, gehakt

2 eetlepels amandelen

50 ml honing

 

Amandelen, bloem, bakpoeder en suiker mengen.

Boter, amaretto/essence, (amandel)melk, eieren en rasp mengen.

Meng nu alles door elkaar en schenk in een ingevet cakeblik (ik doe er altijd bakpapier in, dan weet ik zeker dat mijn baksel mooi uit de oven komt).

Bak de cake in 40 minuten op 170 graden.

De cake is nu nog niet helemaal gaar, maar let op! Terwijl je cake staat te bakken, meng jij de honing met de gehakte koekjes en de hele amandelen. Na de 40 minuten haal je de cake uit de oven en schenkt het honingmengsel eroverheen. Nu gaat de cake nog 10-15 minuten terug in de oven, op 150 graden.

Laat de cake even afkoelen.

Om te serveren is het erg lekker om een custardsausje te maken, of verse slagroom met een klein beetje vanillesuiker.