Kimske's keuken

Uit den ouden doosch (2)

‘Een dood dier’

(25 april 2007)

Vandaag liep ik langs de versafdeling van de V&D. De quiches zagen er heerlijk uit, waardoor ik besloot er eentje mee te nemen voor vanavond. Naast de vega quiches zag ik in mijn ooghoek iets glimmends liggen. Ik keek nog eens goed en ja hoor: op een bedje van gecrushte ijsblokjes lag een zeker 1 meter lange _dode_ vis mij aan te gapen.  Aan de opengesneden buik te zien, waren de ingewanden er al uitgehaald.

Mijn trek was weg. Verdwenen, en daar moet toch een hoop voor gebeuren.

Waarom? Dat mensen dode dieren eten, daar heb ik me inmiddels bij neergelegd. Maar dat er dan, ter bevordering van de eetlust, een mooie, prachtige vis naast het eten wordt neergelegd, dat gaat me te ver.

Meer mensen schrokken ervan, terecht.

Misschien beslissen mensen wel spontaan om geen vlees meer te eten.

Hoewel…keep on dreaming.

Hoe zouden mensen reageren, als de slager een dode koe in zijn etalage zou uitstallen?