Kimske denkt er het hare van...

Valess vegetarische saucijzenbroodjes

Als kind, en dan met name als jong kind, was ik gek op saucijzenbroodjes. Ik kan mij nog herinneren dat mijn opa die altijd bakte als we op bezoek kwamen. Dat knapperige bladerdeeg, het pittige gehakt… ooh wat miste ik dat, toen ik als 10 jarige besloot geen vlees meer te eten.

Bij de biologische supermarkten kun je seitanbroodjes kopen, die smaken ook erg lekker. Nu is het probleem dat we in een dorp wonen en de biowinkel niet om de hoek zit. Hoewel.. probleem. Dat is héél misschien, gewichtstechnisch, wel mijn redding.

valessBij de Jumbo trof ik onlangs aan: ‘Valess saucijzenbroodjes’ welke thuis nog afgebakken moesten worden. Mijn hart maakte een sprongetje en voor ik er erg in had, zat een saucijzenbroodje (er zitten twee broodjes in een verpakking) in de oven.

Valess is een vleesvervanger, gemaakt van zuivel. Al meerdere keren heb ik van Valess iets geproefd en dat was niet verkeerd. Iets te zout naar mijn smaak, maar prima.

Ik nam een hap en ik was verrast over de smaak: een pittige smaak welke in associeer met saucijzenbroodjes.

valessinside

Ik was echter ook verrast over de textuur, onaangenaam verrast helaas.

Het broodje werd maar niet bruin.Althans, niet bruiner dan het al was Ondanks de extra oventijd. Het was een slap broodje. De vulling was vlokkerig en glad. Ik weet niet zo goed wat ik ervan moet vinden.

De smaak op zich vond ik prima, maar de textuur…. al met al heeft het tweede broodje mijn oven niet gehaald.

Eet jij weleens een vleesvervanger? waarom wel of niet? en zo ja, welke is favoriet?

2 reacties