Kimske denkt er het hare van...

Vegetarisch gourmet

Het is bijna Kerst en dat houdt in, dat wij met het hele gezin lekker gaan gourmetten. Bij ons is dat vegetarisch gourmetten. De kinderen kunnen niet wachten. Ze genieten er vreselijk van, en daar genieten wij dan weer van. Zo gaat dat.

Maar… hoe doe je dat dan? Vegetarisch gourmetten?

Je pakt een gourmetstel, een verlengsnoer, dekt de tafel….

nee geintje. Ik begrijp dat vleeseters zich niet kunnen voorstellen, dat je als vegetarier heerlijk kunt gourmetten.

Tegenwoordig met de Vegetarische slager is het helemaal een peuleschil. Deze vleesvervangers zijn zo bedrieglijk echt en ontzettend lekker. Want geen vlees willen eten, houdt niet in, dat je vlees niet lekker kan vinden. Integendeel. Ik vond vlees heerlijk. Tot ik op mijn tiende ontdekte dat ik dier zat te eten. Toen was ik wel uitgegeten.

Met de immense keuze aan vleesvervangers, kun je als vegetarier net zo lekker meesmikkelen.

Vegetarische gourmetschotel

Ik vind de kleine gourmethapjes die grootgrutters als AH, niet echt indrukwekkend. Een melige toestand in een gezellig kerstvormpje. Nee dank u. Ik maak mijn schotel zelf. En daar ben ik niet zoveel tijd mee kwijt als je zal denken.

Ik ga voor het vegetarische schap staan, koop daar burgers, nuggets, worstjes wat mij en / of mijn gezin aanspreekt, en snij dat thuis in puntjes. Ik leg dat gezellig op een schaal en klaar is het ‘vleesgedeelte’. Ik let er wel altijd op, dat ik geen kaasburgers of iets dergelijks pak, want als je die doorsnijdt en op de gourmetplaat legt, dan loopt het kaas er direct uit. Geeft een kliederboel, zit niemand op te wachten.

On te side

Verder staat er bij ons standaard op tafel een veelvoud aan gesneden groentes, kikkererwten, mais, geklopt ei, ananas, plakjes banaan, pannenkoekbeslag en geraspte kaas. Uiteraard mogen het stokbrood, kruidenboter en de sausjes niet ontbreken.

En zo gourmetten wij in Huize Kimske. Heel gezellig, heel kneuterig en heel diervriendelijk.

Wij hebben een gourmetstel met grilplaat en pannetjes. Kinderen vinden die pannetjes het leukste. En wat mij opvalt, is dat ze op deze manier, veel verschillende dingen proeven.

Wat doen jullie met Kerst?