Kimske's keuken

Vooroordelen.

[zeurmodus]Ik word daar zo moe van he. Van vooroordelen, over het juffen bestaan.
‘goh alweer vakantie? Tis wat met jullie! En maar klagen!’
….

Dus nu voor eens en voor altijd:
Een werkweek is 40 uur. Gemiddeld moeten we 42 per week werken om alle vakanties gecompenseerd te krijgen. Incl. ouderavonden, nakijken ’s avonds en meer van dat soort vakgerelateerd spul, zorgt ervoor dat een werkweek gemiddeld 50 uur is. Dus. Hoezo lui leventje? Denken mensen echt nog steeds dat een juf op woensdagmiddag ook vrij is? Ik kom ook op woensdag om half 5 thuis. Maar ik word betaald tot 3 uur. Ja half 5! Das vroeg! Poehpoeh! Bedenk dan ook even dat ik na het eten weer gezellig met een pakket van ongeveer 100 schriften op de ban zit, tot een uurtje of half 10. Laten we het ook niet hebben over het feit dat de gemiddelde leraar om half 8 op school is.

De afgelopen week heb ik een tweetal lik-op-stuk antwoorden gebruikt:
– joh, had je ook maar een vak moeten leren (is lastig als je een advocaat tegenover je hebt, das waar.)
– Hee, weet je wat jij moet doen! Leraar worden! Er is toch een tekort, komt vast omdat t zo’n luizenbaantje is.

Zo.

En nu gaat juf weer chillen en genieten van haar WELverdiende vakantie.
[/zeurmodus]

11 reacties

 • Lisantroop

  Fijne vakantie! En juffen moeten inderdaad veel dingen doen naast het juf zijn. Betekent overigens niet dat ik niet stiekem toch denk, ALWEER vakantie. Niet omdat je het als juf niet verdient, maar omdat ik vakantie wil! 😉

 • Astrid

  AR IE ES PIE IE CIE TIEEEEEEEEEE

  En waar men ook niet aan denkt: dat als je dan zo lekker vakantie hebt, iedereen wil gaan. Altijd hoogseizoen. Altijd duur. En dan ben je op de plaats van bestemming. En dan hoor je ineens “hey juf”. En dat WIL JE DAN NIET.
  En als je een bruiloft hebt, of verrassingsfeestje, of whatever. Kun je niet. Want je mag geen dagje vrij nemen naar keuze.

 • kimske

  Ik ontdekte vandaag dat shoppen_in_eigen_woonplaats ook niet bijdraagt aan het vakantie gevoel. Sta je met je stringetje: hoi juffieeeej! En dan mams die snel even kijkt wat je in je handen hebt.

 • Yvonn

  Je hebt groot gelijk; ik zit niet in het onderwijs, maar zou er ook gek van worden. Maar ja, ik ben tijdenlang ‘boekhouder’ geweest en reken maar dat daar vooroordelen over bestaan; stoffig en contactgestoord (al klopt dat laatste wel een beetje…) en wat-al-niet-meer. En origineel dat het is als mensen nog steeds aan je bureau komen met ‘goedesmorgens’…
  Geniet nog even!

 • Riz

  ja hoor ik ken er ook nog een paar over de bsojuffen.. ook leuk om eens een logje aan te wijden..

  enne groot gelijk dat je ffies dielikopstukantwoorden geeft.. staat de ander met een mond vol tanden en jij voelt je een stuk prettiger..

  liefs!..

 • jolanda

  Ik ben bijna 10 jaar juf geweest en nu een jaar niet.
  Maar ik zou niet terug willen, ook al heb ik nu maar 25 vakantiedagen.
  Die 25 vakantiedagen nu zijn lekkerder dan alle weken die ik als juf had hoor……pff daar ben je echt aan vakantie toe ( er worden ook heeeel veel leraren ziek in hun vakantie, gewoon omdat ze ernaar toe leefden en van alles uitgesteld hebben en hun lichaam dan ff op is en mag zijn)

  Als parttime juf moet je ook alle extra ouderavonden, studiedagen en kampweken extra komen zonder vergoeding ( tenminste dat is mijn ervaring) wat ook een vrij rot gevoel geeft, vooral voor collega’s met kinderen en geen oppas.

  geniet maar lekker van je vakantie hoor, je hebt het verdiend!!

 • Elise

  Hahaha, joh, ik ben ambtenaar ! Heb je die al gehoord, al die opmerkingen en grapjes…
  Ik lach er gewoon om.

  Fijne dag morgen, Elise

 • kimske

  @ Lisantroop: haha ja ALWEER ja. Denk ik ook als lief weer eens concludeert dat we geen film kunnen kijken omdat ik of op ouderavond ben, of lessen aan het voorbereiden of nakijken. Dan denk ik ook: alweer 22.00 voordat ik met een glas wijn aant chillen ben.

  @ Astrid: Kijk, jij snapt me!
  @ Yvon: ja boekhouder.. dat brengt ook bepaalde beelden met zich mee. Zo van die mensen houden alleen van cijfertjes. Terwijl ze de typexx minstens zo leuk vinden 😉
  @Riz: ga je gang! Ik ben benieuwd!
  @ Jolanda: inderdaad, alle pijntjes en klachtjes komen naar buiten. Want een dag ziek zijn betekent een onbekende voor de klas. En dat geeft weer 3x zoveel werk als je er weer bent..
  @ Elise: had ik maar zoveel wijsheid als jij, dan zag mijn leven er vast een stuk beter uit.

 • kwan

  Geniet van je vakantie! Je hebt het DIKverdiend!!
  Wat een zinloze opmerking is dat toch “heb je nu ALWEER vakantie?” Tsss!!

 • Angela

  oh echt balen ja! Een vriendin van mij is pas juf en door haar verhalen snap ik pas hoe vermoeiend dat vak is. Maar ik werk op de administratie… da’s ook niet alles hoor. “zeurpieten, mierenneukers, saaie baan, cijfertjes: bah” dat soort dingen krijg ik voor mn hoofd.

  Ik denk dat elke baan wel zo zn vooroordelen heeft. En het blijft NIET LEUK!!

 • Toaske

  Ik zou absoluut niet willen/kunnen ruilen met de juffen en meesters. Heb diep respect voor jullie, want het lijkt me, naast het feit dat het ongetwijfeld erg leuk is om met kinderen te werken, toch ook vooral een erg enerverende baan. Dus geniet van je laatste vakantiedag morgen.